Jauheliha-juuresmureke 18.10.2000

Toim. Ari Malmberg

1 porkkana
1 punajuuri
2 perunaa
n. 800 g nauta-sikajauhelihaa
2 kananmunaa
suolaa ja pippuria
timjamia

1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.
2. Sekoita juuresraaste, jauheliha, kananmunat ja mausteet hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
3. Paista pieni koepala paistinpannulla tai mikroaaltouunissa ja tarkista maku. Lisää mausteita tarvittaessa.
4. Muotoile taikinasta mureke syvälle uunipellille tai sopivaan uunivuokaan.
5. Paista mureketta uunissa 225 asteessa alimmalla ritilätasolla noin 45-60 minuuttia, kunnes mureke on sisältä kypsä.
6. Tarjoa murekkeen kanssa vihreää salaattia ja leipää.

Lue myös:

    Uusimmat