Jättiluokan huijausskandaali baseballissa: seurapomot vuoden toimintakieltoon kamerakikan paljastuttua

Baseball-liiga MLS on tuominnut Houston Astrosin valmentaja A.J. Hinchin ja seuramanageri Jeff Luhnowin vuoden toimintakieltoon vastustajien pelitaktiikoiden sääntöjenvastaisesta urkkimisesta. Astros on ilmoittanut irtisanoneensa kaksikon.

Rajun pannan lisäksi Astros saa sakkoluokituksen kovimman rangaistuksen, viiden miljoonan dollarin sanktion sekä menettää ensimmäisen ja toisen kierroksen varausoikeutensa vuosien 2020 ja 2021 pelaajavaraustilaisuuksissa.

Seuran todettiin jo syyskuussa 2017 syyllistyneen vastustajien syöttäjien käsimerkkien urkintaan, mutta johto ei ottanut liigan varoituksista opikseen.

Viime marraskuussa The Athletic -lehti kertoi Astrosin käyttäneen keskikentälle sijoitettua kameraa syöttömerkkien lukemista varten vuonna 2017. Käytännön taustalla oli joukkueen valmentaja Alex Cora, joka toimii nykyään Boston Red Soxin managerina.

Astros ilmoitti pian tuomion julistamisen jälkeen irtisanoneensa sekä Hinchin että Luhnowin palveluksestaan.

Nyt annettu toimintakielto on MLS:n pisin managerille annettu rangaistus sitten vuoden 1989, jolloin Pete Rose sai elinikäisen kiellon vedonlyönnin takia.


Lue myös:

    Uusimmat