Mainos

Jättien taistelu: Nokia ja Apple tykittävät toisiaan patenteilla

Nokian ja Applen väliset patenttikiistat saattavat mennä myös Yhdysvaltain kansainvälisen kauppakomission ITC:n käsittelyyn.

Nokia kertoi eilen jättäneensä ICT:lle valituksen, jonka mukaan Apple hyödyntää seitsemää Nokian patentoimaa teknologiaa luvatta lähes kaikissa matkapuhelimissaan, kannettavissa musiikkisoittimissaan ja tietokoneissaan.

Nokian mukaan kyseiset teknologiat koskevat käyttöliittymää, kameraa, antennia ja energiankulutusta. Nokian mukaan patentit ovat olennaisen tärkeitä, koska ne parantavat käyttäjäkokemusta, laskevat valmistuskuluja, pienentävät laitteiden kokoa ja pidentävät akun käyttöikää.

- Nokia on ollut johtava tuotekehittäjä monissa pienten elektronisten laitteiden teknologioissa, sanoo Nokian patentti- ja lisenssiasioista vastaava johtaja Paul Melin yhtiön tiedotteessa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Nokia odottaa ICT:n päättävän 30 päivän kuluessa, ottaako se asian käsittelyyn. Jos ICT ryhtyy tutkimaan asiaa, sen ratkaisua odotetaan aikaisintaan vuoden 2011 alkupuolella.

Nokia haastoi Applen Yhdysvalloissa käräjille iPhone-älypuhelimia koskevassa patenttikiistassa jo lokakuussa. Oikeuskäsittelyssä oleva kanne koskee kymmentä Nokian patentoimaa gsm-, umts- ja wlan-teknologiaa, joita on Nokian mukaan käytetty luvatta kaikissa iPhone-malleissa.

Apple vastasi joulukuussa omalla vastakanteellaan, jossa se väitti Nokian rikkoneen 13:a Applen patenttia. Patenttikiistan puinti oikeudessa saattaa kestää vuosia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.