Jättefiasko! Ruotsalaislehdet tylyttivät hiihtotähtien suoritusta maailmancupissa

Ruotsin naishiihtäjät epäonnistuivat pahoin maastohiihdon maailmancupin Beitostölenin sprinttikisassa perjantaina. Loppukilpailussa ei ollut mukana yhtään ruotsalaista. Ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet otsikoivat, että kyse olisi jättifiaskosta.

Kauden aiemmissa finaaleissa Rukalla ja Lillehammerissa oli molemmissa finaaleissa mukana kolme ruotsalaista. Ruotsin Emma Ribom ja Johanna Hagström ottivat Rukalla kaksoisvoiton ja Maja Dahlqvist oli kuudes. Ribom ei ollut mukana Beitostölenin sprintissä. Lillehammerissa kärkipaikat ottivat Ribom ja Dahlqvist Hagströmin ollessa kuudes.

Beitostölenin ykkönen oli Sveitsin Nadine Fähndrich ja toinen oli Norjan Lotta Udnes Weng. Kolmanneksi hiihti Johanna Matintalo, joka otti uransa toisen palkintopallipaikan. Parhaat ruotsalaiset olivat Dahlqvist ja Hagström, jotka sijoittuivat seitsemänneksi ja kahdeksanneksi.

– Se ei ollut sellaista, mitä olisin toivonut tältä päivältä. Se on pettyms. Hiihdin mielestäni teknisesti ja taktisesti hyvin. Mutta olin ehkä hiukan löysä lopussa. Sellaista ei halua, meidän tulee olla korkeimmalla palkintokorokkeella ja mielellään ottaa kaksi ensimmäistä sijaa, Hagström sanoi Expressenille.

– Se ei riitä. Olisin voinut suoriutua paremmin finaalissa. Emme saa joukkueena tänään hyväksyttyä arvosanaa. Sujuvuutta pitää olla, jotta se menee haluamallaan tavalla, ei voi antaa liikaa pois, Dahlqvist totesi.

Norjan Beitostölenissä hiihdetään lauantaina 10 kilometrin perinteisen kilpailu. Sunnuntaina on vuorossa sekaviesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja