Mainos

Jätteen käyttö tien rakennusaineena toi tuomion kolmelle

Kolme miestä sai tuomion osittain myrkyllisen rakennusjätteen kippaamisesta metsätien rakennusaineeksi Tuusulassa. Miehet määrättiin sakkoihin ja korvauksiin ympäristön turmelemisesta, joka tapahtui vuosina 1997-2001.

Kaksi tuomituista on purkualan yrittäjiä, jotka saivat rakennusjätettä useista purkukohteista esimerkiksi Järvenpään kaupungilta. Kolmas tuomittu on tietä rakentanut mies. Hän vetosi oikeudessa siihen, ettei tiennyt tielleen tuodun materiaalin olleen ympäristölle vaarallista.

Hovioikeuden mukaan tielle syydettiin yli kolmen vuoden aikana luvatta 540 tonnia rakennusjätettä. Toisen purkualan yrittäjän tuomat lastit olivat tiili- ja betonijätettä, jonka levitykseen olisi murskauksen jälkeen voinut saada ympäristöluvan. Toisen tuomissa lasteissa oli seassa asbestia sisältävää ongelmajätettä, jota ei olisi saanut kipata maastoon lainkaan.

Helsingin hovioikeus alensi jonkin verran Tuusulan käräjäoikeuden miehille antamia tuomioita.

Hovioikeuden mukaan toinen purkualan yrittäjistä vältti lähes 15000 euroa kaatopaikkamaksuja, jotka hänen on korvattava rikoksen tuomana hyötynä. Lisäksi hänen on maksettava 70 päiväsakkoa eli 420 euroa. Toisen on maksettava välttämänsä vajaan 6000 euron murskauskulut ja 40 päiväsakkoa eli 480 euroa.

Tien omistajan on maksettava 40 päiväsakkoa eli 400 euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.