Merkel kommentoi kolmatta vapinakohtaustaan yhteisessä tiedotustilaisuudessa Rinteen kanssa: "Minusta ei tarvitse olla huolissaan"

0:41
Video: Angela Merkel tärisi Berliinissä Antti Rinteen vieressä.

Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Suomen pääministeri Antti Rinne (sd.) pitivät tiedotustilaisuuden Berliinissä.

Ennen tilaisuutta huomiota herätti Merkelin tärinä maiden kansallislaulujen soidessa. Vapinakohtaus oli jo kolmas, jonka Merkel on saanut viimeisen kuukauden aikana.

MTV Uutiset seurasi tiedotustilaisuutta.

kello 14.26: Merkel saapui tiedotustilaisuuteen hymyssä suin, eikä vapinsakohtauksesta ollut enää merkkiäkään. Tilaisuus alkoi noin 10 minuuttia myöhässä.

Kello 14.30: Rinne kertoi kaksikon keskustelleen ainakin Ilmasto- ja energiapoltiikasta ja Afrikka-politiikasta.

Kello 14.33: Afrikkaan pitää saada parempi infrastruktuuri ja puhdasta vettä. Siitä hyötyy myös Eurooppa, Rinne sanoi.

Kello 14.37: Merkel vastasi kysymykseen terveydentilastaan: "Minulla on kaikki hyvin. Tilanne on ollut seurannassa Zelenskyin tapaamisesta lähtien ja edistystä on tapahtunut. Minusta ei tarvitse olla huolissaan."

Kello 14.40: Merkelin mukaan Euroopan komission puheenjohtajan nimittämisen siirtyminen ei haittaa, mikäli viivästys ei kestä kauaa.

Kello 14.42: Rinteen mukaan nimitykset pitäisi saada hoidettua niin pian kuin mahdollista, että EU:ssa päästään keskustelemaan tärkeämmistä asioista.

Kello 14.46: Merkelin voinnista kysyttiin uudelleen. Liittokanslerin mukaan hänen vastauksensa hyvästä voinnista pitäisi hyväksyä. Merkelin mukaan hän on työkunnossa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja