Mainos

Angela Merkel ja Tanskan pääministeri poikkesivat protokollasta: istuivat sotilaallisten kunnianosoitusten ajan – Oliko syynä Merkelin eilinen tärinä?

3:00
Merkel ja Frederiksen istuivat kansallislaulujen ajan.

Saksan liittokansleri Angela Merkel tapasi tänään tanskalaisen pääministerin Mette Frederiksenin. Aiemmasta poiketen tapaamisessa poikettiin protokollasta, kun Frederiksen ja Merkel istuivat seisomisen sijasta sotiaallisten kunnianosoitusten ajan.

Vain päivää aiemmin Merkel tapasi samassa paikassa Berliinissä Suomen pääministeri Antti Rinteen. Tuossa kohtaamisessa Merkelin nähtiin tärisevän, jo kolmatta kertaa lyhyen ajan sisällä.

Ensimmäisen kerran liittokanslerin nähtiin vapisevan kesäkuussa Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin vierellä ja toisen kerran Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierin vierellä.

Liittokanslerin tärinäkohtaukset ovat herättäneet laajalti huolta hänen terveydentilastaan. Hän on kuitenkin itse kommentoinut voivansa hyvin. 

– Tämä prosessi ei selkeästi ole vielä lopussa, mutta edistystä on tapahtunut. Joudun elämään tämän asian kanssa vielä jonkin aikaa. Olen hyvässä kunnossa, eikä minusta tarvitse huolehtia, Merkel sanoi lehdistötilaisuudessa eilen.

Tämänpäiväisessä julkisessa esiintymisessä ei tärinää havaittu, liekö istumisella ollut vaikutusta asiaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja