Jasper Pääkkönen: Rooliin apua entiseltä skinheadilta

Leijonasydän-elokuvassa skinheadia näyttelevä Jasper Pääkkönen ei säästynyt hurjassa roolissaan kivuilta.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen nähdään Dome Karukosken ohjaamassa Leijonasydän-elokuvassa uusnatsi-skinheadin, Harrin roolissa. Pääkkönen kertoo MTV3.fille roolin omaksumisessa auttaneen tutustuminen aatemaailmaan. Tässä prosessissa näyttelijää auttoi entinen skinhead.

– Kävimme pitkällisiä keskusteluja aiheesta näyttelijöiden ja ohjaajan kanssa. Meillä oli mentorina aikoinaan skinhead-porukoissa hyvinkin vahvasti vaikuttanut henkilö. Hän on halunnut tietoisesti irrota niistä piireistä jo vuosia sitten ja muuttaa elämänsä suunnan. Kuulimme hyvinkin vaikuttavia, surullisia ja järkyttäviä kohtalotarinoita ja fiiliksiä siitä maailmasta. Siitä oli iso apu koko roolin rakentamisessa, Jasper kertoo.

Elokuvassa nähdään myös Pääkkösen fyysinen muutos roolia varten. Näyttelijä ajoi päänsä kaljuksi ja treenasi ankarasti, karua lookia korostivat skinheadien aatteiden mukaiset tatuoinnit.

– Tähän elokuvaan piti treenata hyvinkin intensiivisesti muutaman kuukauden ajan. Tuli varmasti punnerrettua enemmän kun koko loppuelämän aikana yhteensä. Oen muuten ehkä vähän laiska treenaaja, mutta sitten kun on pakko, niin osaan toki omistautua sillekin asialle. Yhdessä treenaaminen hitsasi koko porukkaa tiiviimmäksi.

Fysiikka pääsi koetukselle elokuvan tappelukohtauksissa, mutta suuremmilta kolhuilta säästyttiin. Pääkkönen kertoo oppineensa uutta muun muassa itse tekemiensä stunttien kautta.

– Kuvaukset olivat rankimman puoleiset, vähän oli kolhuja ja kipuja. Välillä käytiin fysioterapeutilla tai naprapaatin väänneltävän ja käänneltävänä, mutta sehän oli pelkästään hauskaa. Kerrankin pääsi kunnolla tositoimiin.

Elokuva sai ensi-iltansa syyskuussa Toronton elokuvajuhlilla ja se huomioitiin kansainvälisissä medioissa. Rajusta aiheesta huolimatta sitä käsitellään elokuvassa lämmöllä ja myös huumorin keinoin.

– Sitä on kehuttu, että vaikea aihe saatiin esitettyä lämpimällä tavalla. Jokaista hahmoa voi jollain tasolla ymmärtää. Leffasta löytyy lämpöä, toiveikkuutta ja hyvää fiilistä rajusta aiheesta huolimatta. Aihetta ei käsitellä liian rujolla tavalla.

Leijonasydän saa ensi-iltansa Suomessa 18. lokakuuta. MTV3.fi haastattelee tällä viikolla vielä muitakin elokuvan tähtiä.

Pääkkönen vieraili maanantaina myös Huomenta Suomen lähetyksessä puhumassa kalastuksesta. Katso video vierailusta:

Lue myös:

    Uusimmat