Jasmi Joensuulta ja Katri Lylynperältä selvä linjaus – eivät lähde maailmancupin kisaan Venäjälle

Maastohiihtäjät Jasmi Joensuu ja Katri Lylynperä eivät ei osallistu maailmancupin päätösosakilpailuihin Venäjällä, vaikka kilpailut siellä järjestettäisiin. Joensuu kertoo kannastaan Instagram-tilinsä tarinat-osiossa, Lylynperä Twitterissä torstaina.

Maailmancupin päätösviikonlopun kilpailut on määrä hiihtää Venäjän Tjumenissa 18.-20. maaliskuuta. Muun muassa Ruotsin ja Norjan hiihtoliitot ovat kuitenkin jo ehtineet toivoa Kansainvälisen hiihtoliiton FISin harkitsevan kilpailuiden järjestämistä toisaalla. Ruotsin liitto ilmoitti torstaina, että sen joukku ei tule kilpailemaan Tjumenissa.

MTV Urheilu kysyi Suomen hiihtoliiton kantaa Venäjällä kilpailemiseen keskiviikkona, mutta tuolloin liitto ei toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen mukaan ollut vielä muodostanut kantaansa. MTV Urheilu ei ole tavoittanut torstaina Hämäläistä kommentoimaan asiaa Venäjän aloitettua sotatoimet Ukrainassa.

Joensuu ja Lylynperä ovat joka tapauksessa päätöksensä tehneet.

– Vallitsevan tilanteen johdosta olen päättänyt, että en tule osallistumaan Venäjän maailmancupin kilpailuihin, vaikka ainakin vielä kisoja suunnitellaan Venäjällä pidettäviksi, Joensuu kirjoittaa.

Lylynperän kanta on samansuuntainen.

– Vallitsevan tilanteen vuoksi olen ilmoittanut Hiihtoliitolle, että en lähde MC-päätösviikonloppuun Venäjälle, vaikka tulisin valituksi joukkueeseen.

Venäjä aloitti varhain torstaina massiivisen hyökkäyksen Ukrainassa. Joensuun mielestä Venäjällä ei tulisi kilpailla.

– Oma kanta kisojen järjestämiseen on se, että niitä ei missään nimessä saisi tässä tilanteessa järjestää Venäjällä ja toivon kaikkien urheilijoiden puolesta, että kisat tullaan siirtämään johonkin muualle, Joensuu kirjoittaa.

– Urheilu on tärkeää, mutta maailmassa on paljon tärkeämpiäkin asioita.

Juttua muokattu 24.2. kello 16. Lisätty tieto siitä, ettei Katri Lylynperä kilpaile Venäjällä sekä tieto Ruotsin joukkueen samanlaisesta päätöksestä.

Lue myös:

    Uusimmat