Järvilehto: Hieno tilaisuus aukeni kuin itsestään

MTV3:n F1-asiantuntija ja entinen F1-kuljettaja JJ Lehto, alias Jyrki Järvilehto, sai yllättävän mahdollisuuden osallistua Malesian GP-viikonlopun aikana kilpakuljettajana uuden Speedcar-sarjan osakilpailuihin. Sarjan lähtöjä ajetaan Sepangin radalla kaksi ja suomalainen JJ Lehto on mukana niissä molemmissa.

- Tämä mahdollisuus tuli todella yllättäen. Sarjassa mukana oleva entinen F1-tallikaverini Onyx-Fordin ajoilta (1989) Stefan Johansson kyseli, voisinko tulla mukaan sarjaan, koska siellä oli yksi auto ilman kuljettajaa. Intian Narain Karthikeyan joutui lopettamaan sarjassa ajamisen muiden kiireittensä takia, kertoi mahdollisuudesta erittäin innostunut JJ Lehto.

- Täällä Malesiassa sarjan harjoitukset, aika-ajo ja lähdöt ajetaan niin aikaisin aamulla, että ne eivät millään tavalla pääse sotkemaan työkuvioita MTV3:n kanssa. Siinä tilanteessa oli helppo sanoa, että kyllähän tämä käy, jatkoi hymyilevä JJ Lehto.

Speedcar-sarja on uusi Aasiaan suunniteltu rata-autosarja, jossa ajetaan vain neljä osakilpailua (kahdeksan lähtöä). Ensimmäinen kisaviikonloppu Dubaissa tammikuun lopulla oli vain näytösluontoinen, mutta toinen kisaviikonloppu, joka ajettiin 16-17. helmikuuta Jakartassa Sentulin moottoriradalla, oli jo totista kilpailemista. Siellä lähtöjen voittajia olivat Saksan Uwe Alzen ja Ranskan ex F1-kuski Jean Alesi.

Sarjassa on mukana joukko entisiä F1-kuljettajia, kuten Jean Alesi, Ukyo Katayama, Gianni Morbidelli, Johnny Herbert ja nyt siis myös JJ Lehto Suomesta. Käytettävät autot ovat NASCAR-autojen kopioita, joista löytyy 6-litrainen vapaasti hengittävä V8-moottori, jonka tehot nousevat päälle 620 hevosvoiman. Autot painavat toki 1300 kg, joten niiden kuljettamisessa on oltava tarkkana, sillä vaihtaminen tapahtuu manuaalisesti neljä pykäläisellä vaihdelaatikolla, H-kuvioidulla systeemillä. Kaikki kuljettajaa auttavat elektroniset apuvälineet on autoista riisuttu pois.

- Viimeksi olen ajanut kilpaa alkuvuodesta 2007, kun osallistuin Max Papisin ja nuoren britin, Colin Brownin kanssa Daytona 24-tunnin kilpailuun. Se kisa ei mennyt hyvin ja siitä asti on ollut luppoaikaa kisaamisesta. Nyt pääsen pitkästä aikaa ajamaan kilpaa ja mikäs tämän mukavampaa, jaksoi JJ Lehto innostuksensa keskeltä kertoa.

JJ Lehdon tarkoituksena on olla mukana sarjan kuudessa viimeisessä startissa, joista kaksi ensimmäistä ajetaan täällä Sepangin radalla, Malesiassa. Seuraavat kaksi lähtöä ajetaan parin viikon kuluttua, jälleen F1 kisan yhteydessä, Bahrainissa ja sarja päättyy 11.-12.4.2008 Dubaissa, missä kurvaillaan kaksi viimeistä lähtöä.

Sarjassa menestyville on tiedossa hyvät rahapalkinnot. Sarjan voittaja saa 600 000 dollaria, kakkonen 300 000, kolmonen 270 000, nelonen 240 000, viides 210 000 ja vielä kymmeneskin huikeat 120 000 taalaa.

(MTV3)

(maksuton)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja