Jaromir Jagr tiedettiin ennätystehtaaksi – tämä 40 vuoden putki on jo täysin naurettava

NHL:ssä kovan uran luoneen Jaromir Jagrin entiset joukkuetoverit ovat pelanneet Stanley Cupin finaaleissa vuodesta 1980 asti. 

NHL:ssä 1921 pistettä takonut Jagr on kaikkien aikojen pistepörssissä kakkosena Wayne Gretzkyn jälkeen. Tshekkitaiturilla on monen moista saavutusta vyöllään, mutta Bar Down -sivusto toi esiin yhden hupaisimmista.  

Jagrin entinen joukkuekaveri on pelannut 40 vuotta putkeen Stanley Cupin finaaleissa. Ajanjakson aikana ainoastaan 1986 Stanley Cupin voittaneessa joukkueessa ei ollut pelaajaa, joka on jossain vaiheessa jakanut pukukopin Jagrin kanssa. Silloinkin Pittsburgh Penguinsista tuttu Joe Mullen oli hävinneen joukkueen (Calgary Flames) riveissä. 

Putken katkeaminen ei ollut edes lähellä. Lännen voittaja Dallas Starsissa entisiä joukkuetovereitaan ovat Tyler Seguin, Jamie Benn ja Anton Hudobin. Jos Vegas Golden Knights olisi edennyt finaaliin, sielläkin olisi pelannut Jagrin vanha tuttu Floridasta, Jonathan Marchessault

Idän puolellakin pelaa Jagrin loiston läheltä nähneitä pelaajia: New York Islandersin Andy Greene ja Tampa Bay Lightningin Braydon Coburn

Jagr ehti pelata vuonna 1990 alkaneella NHL-urallaan runkosarjassa 1733 ja pudotuspeleissä 208 ottelua. Hänen seurojensa lista on pitkä: Penguins, Capitals, Rangers, Flyers, Stars, Bruins, Devils, Panthers ja Flames.

Lue myös:

    Uusimmat