Järkyttävässä onnettomuudessa kuollut NHL-vahti saa ylistystä kollegoiltaan – tämä MM-kisojen urotyö ei unohdu: "Koko maa suree tätä"

Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivän juhlinnassa ilotulitteen osuman seurauksena kuollutta Matiss Kivlenieksiä surraan NHL:ssä, hänen seurassaan Columbus Blue Jacketsissa ja Latviassa.

24-vuotias latvialaisvahti oli aikeissa murtautua NHL-seuransa edustusjoukkueeseen ensi kaudeksi, mutta karmean epäonnen seurauksena hänen elämänsä päättyi Yhdysvaltojen itsenäisyysjuhlissa sunnuntaina 4. heinäkuuta.

Ystäviensä kanssa Michiganin osavaltion pikkukaupungissa Novissa Yhdysvaltojen itsenäisyyspäivää viettänyt Matiss Kivlenieks istui poreammeessa, kun juhlapäivän ilotulitus oli käynnissä. Epäonnisen seurauksen johdosta ilotulitukset alkoivat ampua vaakasuoraan, kohti seuruetta.

Kivlenieks yritti juosta pois alta, mutta kuolinsyyraportin mukaan yksi ilotulite osui häntä rintaan ja aiheutti kuolettavan komplikaation.

Uutinen Kivlenieksin traagisesta kuolemasta on otettu NHL:ssä murheellisena vastaan. Suomen aikaa viime yönä pelattu neljäs finaaliottelu alkoi hiljaisella hetkellä nuoren maalivahdin muistolle.

Kivlenieksin NHL-seurassa Columbus Blue Jacketsissa latvialaisvahdin kuolema on riipaissut syvältä.

– Traagista, järkyttävää ja niin kovin surullista, Blue Jacketsin urheilujohtaja Jarmo Kekäläinen viesti verkkosivusto The Athleticille.

– Elämä on niin kallisarvoista ja voi olla niin haurasta. Halatkaa rakkaitanne tänään. Lepää rauhassa, Matiss, sinua ikävöidään paljon, Kekäläinen jatkoi myöhemmin Twitter-tilillään.

Columbuksessa Kivlenieksille oli kaavailtu ensi kaudeksi NHL-seuran kakkosvahdin roolia, vaikka häntä pidettiin myös mahdollisena poimintana uuden seuran Seattle Krakenin laajennusdraftissa.

Viime kaudella Columbuksessa valmentanut John Tortorella puhui Kivlenieksistä The Athleticille kauniiseen sävyyn.

– Niin mukava nuorukainen, joka saapui töihin viattomalla halulla kehittyä ja olla paras mahdollinen joukkuekaveri. Tämä sattuu. Hän työskenteli niin kovaa ja oli matkalla NHL-pelaajaksi.

– Mikä tärkeintä, hän vasta aloitteli elämäänsä. Niin traagista, Tortorella murehti.

Hyökkääjä Zac Delpe kuvaili tietoa Kivlenieksin kuolemasta musertavaksi.

– Vain 24 vuotta nuori. Mahtava työmoraali. Hän oli hämmästyttävän atleettinen ja uskomattoman onnellinen kaukalossa aina. Läsnäoloasi tullaan kaipaamaan. Lepää rauhassa, ystävä, Delpe kirjoitti.

NHL-yhteisön ohella tieto Kivlenieksin kuolemasta iski kovaa hänen kotimaassaan Latviassa. Nuori maalivahti ehti nousta maassa kansallissankarin asemaan, kun hän piti nollan Kanadaa vastaan kevään MM-kisoissa Riiassa. ”Kivi” torjui 38 laukausta Latvian 2–0-voitossa.

– Koko maa suree tätä menetystä, latvialainen toimittaja Aivis Kalnins kertoi The Athleticille.

– Kuten kuka tahansa pelaaja, joka on edustanut maatamme, hän merkitsee paljon meille. Ihmiset kirjoittavat siitä sosiaalisessa mediassa ja puhuvat siitä kadulla.

Latvian jääkiekkomaajoukkueen tiedote tiivisti monien tuntemukset.

– Matissin poismeno on iso menetys, ei pelkästään Latvian jääkiekolle, vaan myös koko kansalle.

Lue myös:

    Uusimmat