Mainos

Järkyttävä ruumislöytö kylmäautosta: "He kuolivat ihmissalakuljettajien käsissä"

Itävallassa Burgenlandin osavaltiossa A4-moottoritiellä partioivat poliisit tekivät eilen karmaisevan löydön, kun he menivät tarkistamaan moottoritien levikkeelle hylättyä kylmäkuljetusautoa. Auton lastitilasta löytyi kymmenien pakolaisten pahoin mädäntyneet ruumiit.  

Poliisin rikospaikkatutkijoiden mukaan kuolleiden tarkkaa määrää ei välttämättä pystytä selvittämään nopeasti ruumiiden kunnon vuoksi, mutta kuolleita voi olla jopa 50. Koska moottoritien toinen kaista suljettiin, paikalle syntyi nopeasti valtava liikenneruuhka. Ohi matelevista autoista napattiin jatkuvasti kuvia autosta, ja ne löysivät nopeasti tiensä sosiaaliseen mediaan. Auto hinattiin pois paikalta iltapäivällä.  

Poliisi teki järkyttävän löydön Itävallassa, kun kylmäkuljetusautosta löytyi kymmenien kuolleiden pakolaisten ruumiit. 

Itävallan poliisi kertoi illalla, että kuorma-autosta löydetyt ihmiset kuolivat mahdollisesti jo kaksi päivää ennen kuin kuorma-auto saapui Itävaltaan. Autossa oli unkarilaiset rekisterikilvet ja siitä on havaintoja Budapestin lähistöltä keskiviikolta. Auton mainostarrat viittaavat slovakialaiseen siipikarjayritykseen.  

Unkarin viranomaiset kertoivat auttavansa Itävallan poliisia tapauksen tutkinnassa.  

"Ihmiset pakenivat kuolemaan"  

Tapauksen järkyttämä Itävallan liittokansleri Werner Faymann painotti kommenteissaan ihmissalakuljettajien vastaista toimintaa.  

– Tänään kuolleena löydetyt pakolaiset halusivat pelastaa itsensä pakenemalla, mutta päätyivät vain kuolemaan ihmissalakuljettajien käsissä. Tämä osoittaa jälleen kerran, kuinka tärkeää on pelastaa ihmishenkiä taistelemalla ihmissalakuljettajia vastaan. Se osoittaa, että meidän on otettava vastuu ja tarjottava turvapaikka pakeneville ihmisille, Faymann vaati.  

Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi, että Euroopalla on nyt kiire.  

– Olemme totta kai järkyttyneitä tästä vastenmielisestä uutisesta. Meidän on pystyttävä ratkaisemaan pakolaisongelma eurooppalaisessa hengessä, mikä tarkoittaa solidaarisuuden henkeä, ja löydettävä ratkaisut.  

Eurooppaan on pyrkinyt viime kuukausina valtavasti ihmisiä muun muassa Lähi-idän ja Afrikan kriisialueilta. Kyseessä on pahin pakolaiskriisi sitten toisen maailmansodan.  

Kansainvälisen siirtolaisjärjestön IOM:n arvion mukaan yli 2000 Eurooppaan pyrkinyttä on kuollut tänä vuonna yrittäessään Välimeren ylitystä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.