Mainos

Itävallan karmea siirtolaislöytö – uhrit olleet kuolleina jo pitkään

Itävallan poliisi ei pysty vahvistamaan Itävallassa kuorma-autosta löytyneiden kuolleiden ihmisten määrää, koska ruumiit ovat ehtineet alkaa jo poliisin mukaan mädäntyä.

Itävallan poliisi ilmoitti torstaina löytäneensä Unkarin rajan tuntumasta hylätyn kuorma-auton, jossa oli sisällä kymmeniä kuolleita siirtolaisia. 

Poliisi arvioi kuolleita olevan ainakin 20, korkeintaan 50. Kuorma-autossa on Unkarin viranomaisten mukaan Unkarin rekisterikilvet, ja tapauksen tutkinta jatkuukin nyt sekä Itävallassa että Unkarissa.

Merkel vaatii solidaarisuutta

Itävallan tapaus järkyttää EU-johtajia, sanoo Saksan liittokansleri Angela Merkel. EU-johtajat ovat parhaillaan koolla siirtolaisuutta koskevassa kokouksessa Wienissä.

– Tapaus muistuttaa meitä siitä, että meidän pitää tarttua siirtolaiskysymykseen kiireellä ja eurooppalaisella hengellä. Se tarkoittaa solidarisuutta, sanoi Merkel lehdistötilaisuudessa.

Saksa on jo aiemmin vaatinut kaikkia eurooppalaisia valtioita jakamaan vastuuta siirtolaiskysymyksessä tasapuolisemmin.

Myös Itävallan sisäministeri Johanna Mikl-Leitner vaatii Euroopan unionia etsimään nopeasti keinot, joilla EU-maiden vastuuta siirtolaisista voitaisiin jakaa niin, että Eurooppaan tulleiden ihmisten ei tarvitsisi turvautua ihmissalakuljettajiin.

– Itävallan tapaus on selvä merkki, että nyt pitää toimia mahdollisimman nopeasti. Ulkorajojen valvonnan parantaminen on myös keskeinen tehtävämme, hän lisäsi.

Ennätysmäärä, reilut 107 000 siirtolaista ylitti EU-rajat viime kuussa.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.