Mainos

Järki ja Tunne taistelevat musikaalissa Kaustisella

Kaustisella parikymmentä alle kolmikymppistä musiikin ja teatterin alan tekijää on tehnyt yhteisvoimin musikaalin. Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla esitetään tänä kesänä musikaalia Vihreä Haltijatar, julmettu fantasia. Sen tekijöitä yhdistää kunnan musiikkilukio.

- Hän ja hän ja hän olivat samalla luokalla mun kanssa, esittelee projektiin osallistuvia ihmisiä Antti Timonen, joka on tehnyt ohjauksen ja koreografian yhdessä Samuli Nordbergin kanssa.

- Ja hän ja hän olivat samaan aikaan alemmilla luokilla.

Hän ja hän ovat muiden muassa Ville Kangas, joka on säveltänyt teoksen musiikin ja käsikirjoittanut sen yhdessä Antti Huntuksen kanssa, joka puolestaan on kirjoittanut myös musikaalin lyriikan. Ja musiikkitieteiden professori Aleksei Djupa Cormierin osan esittävä Erkki Pohjola, Lars - professorin tunne - Osku Haavisto sekä Lili - professorin järki - Salla Haavisto.

- Luonnehdimme teosta kansanmusikaaliksi, mutta musiikillisesti se sisältää paljon muutakin kuin kansanmusiikkielementtejä, tekijät kertovat.

Musikaali sijoittuu professorin pään sisään. Siellä Järki ja Tunne yrittävät estää alkoholin ovelat aikeet pään valtaamiseksi. Absinttia rakastava professori saa nimittäin juoman mukana sisäänsä Vihreän Haltijattaren, jolle mitkään keinot Järjen nujertamiseksi eivät ole liian julmia.

Taistelun tuoksinassa nähdään muitakin fantastisia henkilöitä, muun muassa maailman pisin nainen Linda Ruisleipä ja Pääjohtaja Kalkulatoor. Musikaalia esitetään Kaustisella 22., 24. ja 26. heinäkuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.