Jari Isometsä teki erityisen huomion viestijaottelusta, suomalaisdebytantilla merkittävä rooli – "Hän on tiukassa paikassa"

4:40
Videolla naisten maajoukkueen päävalmentaja Ville Oksanen ennakoi naisten viestiä.

MTV Urheilun hiihtoasiantuntija Jari Isometsä kokee, että Jasmi Joensuun avausosuus torstain viestissä määrittää pitkälti Suomen viestiä.

Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Krista Pärmäkoski taistelevat torstaina menestyksestä naisten viestissä. Ensimmäisiä arvokisojaan hiihtävä Joensuu hiihtää avausosuuden, mikä määrittelee pitkälti koko kilpailun kulkua.

– Jasmi on aika tiukassa paikassa. Ensimmäiset arvokisat, ensimmäinen viesti ja avausosuus. Kyllä siellä vähän jännittää tällä hetkellä, eikä ihan vähääkään. Jos hän pystyy hoitamaan sen kunnialla, Suomen osakkeet paranevat siitä, Isometsä summaa.

Isometsä nostaa esiin erityisen huomion joukkueiden valitsemista hiihtojärjestyksistä.

– Erikoista on se, että jokaisella joukkueella heikoin lenkki on ensimmäisellä osuudella. Tässä on ajateltu niin, että kun vapaan rata on rankempi, niin kaikki ykköstykit on pistetty vapaan osuuksille.

Ruotsi lähtee päivän viestiin suurena ennakkosuosikkina, mutta myös Norja kärkkyy Therese Johaugin johdolla kultamitalia. Norjan voittomahdollisuudet kulminoituvatkin pitkälti Johaugin hiihtämään kolmososuuteen.

– Tämän päivän kisa ja osuusjaot näyttävät selvästi, että Norja on ottanut mahdollisuutensa. Therese Johaug hiihtää kolmannella osuudella. Ruotsin Ebba Andersson hiihtää kolmannen osuuden, eikä ole heppoinen vastustaja, Isometsä toteaa.

– Norjan tarkoitus on se, että kolmannella osuudella Johaug saisi tehtyä sen puolen minuutin eron. Tämä tekee viestin mielenkiintoiseksi, Isometsä hekumoi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja