Jari Isometsä puhuu jopa mitaleista 30 kilometrillä: " Kerttu on elämänsä parhaassa iskussa"

Jari Isometsä ennakoi olympiahiihtojen päätösmatkat 7:57

Viikonlopppuna hiihdetään Pekingin olympialaisten viimeiset hiihtomatkat. Naisilla on vuorossa 30 kilometrin matka sunnuntaina.

Suomalaisia 30 kilometrin kisaan lähtee neljä kappaletta. Jari Isometsän mukaan Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski taistelevat hyvän päivän sattuessa jopa mitalista.

– Varsinkin Kerttu on elämänsä parhaassa iskussa. Krista ja Kerttu voivat parhaimmillaan olla mitalikamppailussa mukana, Isometsä ennakoi.

– Mitali olisi todella suuri yllätys, mutta ei mikään sensaatio.

Ylivoimainen ennakkosuosikki naisten kilpailuun on Norjan Therese Johaug. Isometsän mielestä Johaugille ei löydy todellista haastajaa, kun Frida Karlsson on poissa.

– Pakkanen on kovin haastaja. Jos hänen sormensa vaan eivät jäädy, hän tulee voittamaan tämän kisan todennäköisesti useammalla minuutilla, karpaasi lataa.

Päätösmatkalle on odotettavissa todella rajut olosuhteet.

– 20 astetta pakkasta ja 14-15 metriä sekunnisssa tuulta. Tulee olemaan todella kova kilpailu, Isometsä toteaa.

Johaugin takana

Isometsän arvion mukaan Johaugin takana käydään tiukka kamppailu mitaleista. 

– Kun ajatellaan muita mitaleille hiihtäjiä, on Jessica Diggins hiihtänyt hyvin. (Teresa) Stradlober otti pronssia yhdistelmäkisassa. (Natalija) Neprjajeva on selkeästi hyvässä kunnossa, eikä Ebba Anderssonia sovi unohtaa.

Ruotsin Jonna Sundling on osoittanut olevansa hurjassa kunnossa näissä olympialaisissa. Isometsän mukaan ruotsalainen on yksi varteenotettavista mitalikandidaateista. 

– (Neprjajevan lisäksi) pari muuta venäläistä ja kun lisätään meidän Kerttu ja Krista. Eikä saksalaisia sovi unohtaa, Isometsä luettelee mitaliehdokkaita.

Suomalaisista mukana ovat myös Anne Kyllönen ja Johanna Matintalo.

– Molemmat ovat niin vahvasti perinteisen hiihtäjiä, että heidän sijoitustavoitteensa ovat 20 paikkeilla. Olisin mieleläni nähnyt Jasmi Joensuun hiihtämässä. Nuori urheilija olisi saanut arvokisakokemusta lisää, Isometsä tuumii.



Lue myös:

    Uusimmat