Jari Huttunen nappasi kauden toisen MM-rallivoittonsa – Marcus Grönholm rauhoitteli suojattiaan: "Tuli useampaan otteeseen viestiä"

Jari Huttusen ensimmäinen matka Italian MM-ralliin Sardiniaan tuotti WRC3-luokan voiton ja uran parhaan sijoituksen yleiskilpailussa, kahdeksannen sijan. Huttunen oli kilpailun nopein R5-auto jätettyään taakseen myös kaikki WRC2-kuljettajat.

Puolalaisen 2Brally teamin Hyundailla ajaneen Huttusen voittomarginaali WRC3-luokassa toiseksi sijoittuneeseen Skoda-kuskiin Kajetan Kajetanowicziin oli lähes puolitoista minuuttia. Voitto ratkesi toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kun Kajetanowicz kärsi rengasrikon. Viimeisellä, vajaan seitsemän kilometrin mittaisella pikataipaleella Huttuselle riitti perusvarma suoritus.

Huttunen nousi mukaan WRC3-luokan voittotaisteluun, kun Oliver Solberg kärsi ensin lauantaina aamupäivällä rengasrikon ja ajoi vielä iltapäivällä Skodansa ulos. Myös Huttusella oli erilaisia ongelmia läpi rallin. Kallistuksenvakaaja hajosi sekä perjantaina että lauantaina, ja matkan varrelle sattui myös yksi rengasrikko.

– Hieno voitto. Hitaasti kiiruhtaminen autoa ja renkaita säästellen ei ole helppo taktiikka, mutta näissä oloissa se oli paras, Huttunen sanoi tiedotteessaan.

– Nuotituksen jälkeen tiet tuntuivat tosi hankalilta, mutta kisassa niitä oli helpompi ajaa kuin kuvittelin. Sunnuntaina oli tarkoitus hyökätä kahdella viimeisellä pätkällä ja pitää Kajetanowicz takana, mutta kisa ratkesi nyt hänen rengasrikkoonsa.

Huttunen sai kilpailun edetessä neuvoja manageriltaan Marcus Grönholmilta.

– Marcukselta tuli useampaan otteeseen viestiä, että pitää malttaa ottaa iisisti, ja niin myös teimme.

Luokkavoitto oli Huttuselle kauden toinen. Edellinen ykkössija tuli helmikuussa Ruotsissa. Kauden kolmannessa MM-osakilpailussaan, syyskuussa ajetussa Viron rallissa, Huttunen oli WRC3-luokassa toinen.

WRC3-luokan MM-pisteissä Huttunen on toisena, kahden pisteen päässä Marco Bulaciasta, joka on ajanut tällä kaudella yhden kisan Huttusta enemmän.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja