Mainos

Japanilaisturistit vapautettu Kreikassa

Kreikkalaisen aseistautuneen miehen kaappaamat 35 japanilaista on vapautettu.

Kreikan television mukaan kaappari antautui ja luovutti panttivankinsa poliisille. Uutistoimisto Reutersin mukaan kaappaaja oli uhannut ampua panttivangit yksitellen mikäli häntä ahdisteltaisiin.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan japanilaisturisteja kaapannut mies oli aiemmin riidellyt perheensä kanssa ja ampunut anoppinsa ja myöhemmin myös erään ystävänsä. Tämän jälkeen hän ajoi autollaan pois, sytytti sen tuleen ja onnistui kaappaamaan paikalle pysähtyneen linja-auton.

Kaappari määräsi linja-auton aluksi ajamaan pääkaupunkiin Ateenaan. Auto joutui kuitenkin kääntymään takaisin lähelle Korintin kaupunkia pystytetyltä poliisin tiesululta. Mies ampui kertaalleen myös linja-autoa seuraavia poliiseja, mutta kukaan ei ilmeisesti haavoittunut. Kaappari vihjasi matkapuhelimen välityksellä kreikkalaiselle tv-asemalla ampuvansa itsensä, jos on poliisi yrittää pidättää hänet.

Linja-autossa on poliisin arvion mukaan 33 japanilaista turistia sekä heidän kreikkalainen kuljettajansa ja matkanjohtajansa. Miehen on kerrottu aiemmin riidelleen useaan otteeseen lähisukulaistensa kanssa. Lisäksi hänellä on ollut mielenterveysongelmia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.