Mainos

Japanilaiset tekevät itsemurhia enemmän kuin koskaan

Japanissa tehtiin viime vuonna ennätyksellisen paljon itsemurhia. Terveysministeriön torstaina julkistamien tilastojen mukaan 27 102 japanilaista päätti elämänsä oman käden kautta vuoden viime vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana.

Vaikka kyseessä ei ole koko vuotta koskeva tilasto, itsemurhien määrä ylitti jo yli tuhannella tapauksella edellisen ennätysvuoden 1986 itsemurhaluvut. Itsemurhan tehneistä reilu 19 000 oli miehiä ja 8000 naisia. Selvästi suurin ryhmä oli viisikymppiset miehet, joiden joukossa itsemurhien määrät kasvoivat 59 prosenttia edellisvuodesta.

Tutkijoiden mukaan tärkein selittävä tekijä tilastojen synkistymisen taustalla on Japanin historian pahin talouslama, joka on tuonut epävarmuutta ikääntyneiden miesten elämään. -Taloudellinen perusta, jota he ovat pitäneet itsestäänselvyytenä, ei ole enää entisenlaisensa, sanoo psykiatri Yukio Saito. Suurin itsemurhatapausten nousu - 63,6 prosenttia - kirjattiin kuitenkin teini-ikäisten poikien joukossa. Viime vuonna 422 poikaa tappoi itsensä. Saiton mukaan suurin syy nuorten poikien epätoivoon on koulukiusaaminen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.