Mainos

Japanilainen robottijätti osti turkulaisen yhtiön

Maailman suurimpiin teollisuusrobottien valmistajiin kuuluvan japanilaisen Yaskawa Electric Corporationin tytäryhtiö Motoman Robotics Europe on ostanut turkulaisen Robia Suomi Oy:n koko osakekannan. Osapuolet eivät paljasta kauppahintaa.

Robia Suomi Oy on valmistanut vuodesta 1983 lähtien teollisuusrobottijärjestelmiä eri teollisuudenaloille. Yhtiöllä on 40 työntekijää ja sen liikevaihto oli viime vuonna 7,3 miljoonaa euroa.

¨Yritysoston seurauksena Robia Suomen uudeksi nimeksi tulee Motoman Robotics Finland Oy. Yhtiön toimitusjohtajana jatkaa Jussi Toivonen. Hallituksen puheenjohtajaksi tulee Motoman Robotics Europen pääjohtaja Berndt Sigfridsson.

Motomanin tavoitteena on saada yritysoston myötä jalansija Itä-Euroopan kasvavilla robottimarkkinoilla.

-Liiketoimintamme tulee kasvamaan uuden omistajan tavoitteiden myötä. Vastaamme jatkossa Suomen lisäksi Viron, Latvian, Liettuan ja Venäjän markkina-alueista. Tämän johdosta myös työntekijöiden määrää tullaan kasvattamaan lähivuosina, Jussi Toivonen sanoo.

Vuonna 1976 perustettu Motoman Robotics Europella on yhteensä noin 500 työntekijää 12 eri Euroopan maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Ruotsissa ja sen liikevaihto oli viime vuonna noin 130 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.