Janne Virtasen kassi:

- pala lohifilettä - Pepper Jack -juustoa - nakki - kurkku - päärynä - pakastevadelmia

Harri Syrjäsen ja Janne Virtasen menu:

Raakapaistettu lohi ja tsatsiki

kurkku 2 dl jugurttia 2 valkosipulin kynttä 1 tl kuminaa 100 g lohta suolaa, mustapippuria

Suikaloi kurkku. Sekoita jugurttiin pilkottu valkosipuli ja kumina. Lisää joukkoon kurkkusuikaleet. Kuutioi lohi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista lohipalat nopeasti oliiviöljyssä ja jätä keskusta raa'aksi. Tarjoa tsatsikin kera.

Cheddar-täytettyä lohta ja persiljamuusia

50 g Pepper Jack -juustoa 180 g lohta 3 basilikan lehteä 2 isoa perunaa hakattua persiljaa

Tee viilto loheen ja täytä se juustolla ja basilikalla. Kypsenä uunissa 200 C:ssa 8 minuuttia.

Persiljamuusi

Survo perunat ja lisää 2 rkl oliiviöljyä ja persiljaa.

Vadelmakiisseli

1 pss pakastevadelmia 2 dl vettä

Kiehauta vadelmia 15 min. Suurusta perunajauholla.

Punaviinipäärynä ja vadelmasiirappi

päärynä 4 dl punaviiniä 2 rkl hunajaa 2 rkl sokeria 1 dl sokeria 100 g vadelmia 1 dl vettä

Kuori päärynä ja laita päärynä ja punaviini kattilaan. Lisää mausteet ja keitä 19 min. Valmista siirappi keittämällä kattilassa sokeria, vadelmia ja vettä kunnes siirappimaista. Paseeraa lopuksi siemenet pois.

Lue myös:

    Uusimmat