Janne Ahonen myönsi Ylen lähetyksessä olevansa alkoholisti

Mäkihyppylegenda Janne Ahonen myönsi kärsivänsä alkoholismista Ylen lauantain tv-lähetyksessä. Urheilustudiossa käsiteltiin alkoholinkäyttöä huippu-urheilussa.

– Joo, toipuva alkoholisti. Raittiina päivä kerrallaan. 2013 omaehtoisesti päätin vain lopettaa juomisen. Tiesin ja tunnistin, että sen käyttö ei ollut kohtuullisissa rajoissa. Vähän ehkä painostetustikin päätin, että olen niin kova jätkä, että pistän korkin kiinni ja en tarvitse siihen apua, Ahonen kertoi.

Ahonen sanoi, että oli kahdeksan vuoden ajan juomatta, mutta ei hoitanut sairauttaan tuona aikana. Vuoden 2020 keväänä Ahonen ajautui tilanteeseen, jossa korkki taas aukesi.

– Ensin ajattelin, että ei kai tässä mitään, muutama olut kavereiden kanssa ja pieni humala, olen kasvanut tämän kahdeksan vuoden aikana, oppinut ja viisastunut. Kyllä sitä siitä samasta tilanteesta jatkettiin, missä oltiin kahdeksan vuotta aiemmin. Ei siellä ollut mikään muuttunut, Ahonen sanoi.

– Sitten ymmärsin ja nöyrryin hakemaan ulkopuolista apua. Sen avun piirissä ollaan. Tällä hetkellä päivä raittiina kerrallaan, Ahonen jatkoi.

44-vuotias Ahonen hyppäsi viime viikonloppuna SM-pronssille. Mäkikotkan hypyt Lahden suurmäessä kantoivat 110 ja 116 metrin lukemiin. Ahonen on voittanut kaksi olympiahopeaa, viisi maailmanmestaruutta ja viisi kertaa Keski-Euroopan mäkiviikon.

Lue myös:

    Uusimmat