Janinalta varastettu koiranpentu löytyi – oli myyty hyvään kotiin: "Ei minulla ollut sydäntä ottaa pentua häneltä pois"

Koiranpennut huijattiin kasvattaja Janinalta häikäilemättömästi 0:41
VIDEO: Näin koiranpennut temmelsivät Janina Fraserin kotona vielä ennen varkautta.

Kauniaislainen koirankasvattaja Janina Fraser joutui viime kuussa huijauksen uhriksi, kun häneltä varastettiin kaksi koiranpentua.

Pentujen ostajina esiintyneet henkilöt saivat Fraserilta pennut haltuunsa, mutta maksua ei tullutkaan, kuten oli sovittu.

Fraser ilmoitti asiasta poliisille. Tämän jälkeen hän alkoi saada viestejä, joissa pyydettiin rahaa, jotta hän saisi pentunsa takaisin. Fraser ei suostunut vaatimuksiin ja luovutti tiedot poliisille.

Nyt tapauksessa on tapahtunut käänne, sillä toinen varastetuista pennuista on löytynyt.

Fraser kertoo MTV Uutisille, että 18-vuotias nuori nainen oli ottanut häneen yhteyttä nähtyään uutisen pentuvarkaudesta.

– Hän otti yhteyttä, että oli todennäköisesti ostanut koiran, joka oli varastettu minulta. Hän kertoi ostaneensa pennun Tampereelta. Hän myös kertoi, että ostotilanne oli ollut outo.

Fraser kertoo, että nuori nainen tuli äitinsä ja pennun kanssa tapaamaan häntä Kauniaisissa.

– Näin vahvan siteen (varastetun) pennun ja naisen välillä. Ei minulla ollut sydäntä ottaa koiraa häneltä pois. Olen sitä mieltä, että rehellisyys palkitaan. Tiedän, että pentu oli saanut hyvän kodin.

"En luota enää kehenkään"

Koirankasvattajana Fraser on toiminut vuodesta 1997 lähtien. Viime kesänä hän avasi Dana's Bengallight -kennelin sivutoimenaan. Tapaturmaeläkkeellä oleva Fraser pitää koirien kasvattamista hyvänä terapiana.

– En tee tätä rahan takia, vaan harrastuksen takia. Ja haluan tietää, missä minun koirani ovat. Pidän yhteyttä jokaisen kanssa, joka on hankkinut minulta pennun. 

Fraserin mukaan hän on edelleen saanut viestien kautta lunnasvaatimuksia toisesta vielä kateissa olevasta pennustaan. Hänen mukaansa poliisi on alkanut hyvin tutkia tapausta. Fraser on kuitenkin epäileväinen siitä, tuleeko hän näkemään kateisiin jäänyttä pentua enää. Pennut on kuitenkin sirutettu ja ne ilmoittavat varkaudesta tarkastettaessa.

Huijaus on jättänyt jälkensä Fraseriin. Hän kertoo olevansa erittäin harmissaan tilanteesta

– En luota enää kehenkään – vain koiriin. Ihmistuntemus petti tässä. Minulla on ollut hyvä tuuri 26 vuoden aikana ja koirat ovat saaneet hyvät kodit. 

Lue myös:

    Uusimmat