Janet Jackson: 20 Y.O.

(Virgin)

Janet Jacksonin, 40, ura uhkasi kääntyä laskuun huonoa julkisuutta tuoneen Super Bowl -tissitempauksen ja "vain" reilun miljoonan kappaleen myyntiin yltäneen Damita Jo -albumin jälkeen, mutta 20 Y.O. näyttäisi petraavan kurssia. Levyn otsikon ilmentämä nuorennusleikkaus tuntuu onnistuneen.

Levyn otsikkoa ("20 Years Old") perusteltiin myös viittauksena Janetin vuoden 1986 läpimurtoalbumiin Control, mutta levyjen mahdolliset yhtäläisyydet eivät ole kovin ilmeisiä. Janetin pinnalle tuolla albumille nostanut Jam & Lewis -tuottajakaksikko on toki edelleen mukana, mutta paljon vastuuta tuotannosta saa myös Janetin nykyinen kumppani, ikiteini Jermaine Dupri.

Levyn alkupuolen r & b -raidat kirskuvat ja surisevat ajanmukaisen teollisesti, mutta toisin kuin Damita Jo -kiekolla materiaali on selvästi suunnattu popväelle.

Janetin perinteistä pop-soulia edustavat sulavimmin balladikujerrukset With U ja Take Care sekä rento puolinopea Enjoy. Viimeksi mainitulle toivoisin listamenestystä, sillä se on parhaita Janet-kappaleita sitten vuoden 1993 That's the Way Love Goes -hitin.

teksti: Kimmo Heikkinen

Lue myös:

    Uusimmat