Jane Fonda palkittiin Cannesissa

Hollywood-tähti Jane Fonda on palkittu erityisellä Kultaisella palmulla urastaan Cannesin elokuvajuhlilla. Elämäntyöstä näyttelijälle tai elokuvantekijällä myönnettävä Kultainen palmu jaettiin nyt neljännen kerran.Kaksi kertaa Oscarilla palkittu 69-vuotias Fonda oli saamastaan kunnianosoituksesta häkeltynyt.

Jane Fonda aloitti elokuvauransa jo vuonna 1960. Aerobikin äidiksikin nimitetty Fonda on tähdittänyt lukuisia elokuvia ja kampanjoinut aktiivisesti muun muassa Irakin sotaa vastaan.

Fonda jatkaa yhä valkokangasuraansa. Hänen uusin elokuvansa Georgia Rule sai vasta ensi-iltansa. Fondan lisäksi elokuvaa tähdittävät Lindsay Lohan ja Felicity Huffman.

Nyt jo 60. kertaa järjestettävät Cannesin elokuvajuhlat huipentuvat tänään kansainvälisen elokuvakilpailun pääpalkinnon, eli Kultaisen palmun, jakoon. Palkinnosta kilpailee 22 elokuvaa. Tämän vuoden elokuvia on kiitelty poikkeuksellisen korkeatasoiseksi, joten yhtä selvää voittajasuosikkia ei ole. Kilpailun voittajaksi elokuva-asiantuntijat povaavat romanialaista elokuvaa 4 Months, 3 Weeks and 2 Days.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat