Jämsän Seutu: Jämsässä Kristillisen kansanopiston opiskelijat koronakaranteeniin

Jämsässä Keski-Suomessa Kristillisen kansanopiston noin 150 opiskelijaa ovat todetun koronatartunnan jälkeen karanteenissa opistolla runsaan viikon, uutisoi Jämsän Seutu.

Lääkäri antoi vahvan suosituksen, että kaikki oireettomat opiskelijat pysyvät opistolla karanteeniajan, joka kestää keskiviikkoon 16. syyskuuta.

Tartuntatautilääkäri määräsi kaikki lähietäisyydellä koronapositiivisen opiskelijan kanssa olleet pakolliseen karanteeniin.

Opiston henkilökunta käy toistaiseksi normaalisti töissä, mutta lääkäri ohjeisti heitä pysymään vapaaehtoisesti karanteenin omaisissa olosuhteissa kotona ollessaan. Opiskelijat ja työntekijät, joilla on koronavirukseen sopivia oireita, ohjataan testiin.

Kansanopiston tulevan viikonlopun lyhytkurssitoiminta on peruttu. Myös kaikki ulkopuolisten toimijoiden tilaisuudet opistolla on peruttu karanteeniajaksi. Jämsässä toimiva kansanopisto on vapaan sivistystyön sisäoppilaitos, jossa 150 opiskelijaa kouluttautuu vuoden mittaisella Opistovuosi-linjalla. Päätoimista henkilökuntaa on noin 25.

Lue myös:

    Uusimmat