Mainos

Jälleen mittava ryöstö Arlandan lentokentällä

Ruotsin rikoshistorian suurimpiin kuuluva ryöstö on paljastunut Tukholman lähellä sijaitsevalla Arlandan lentoasemalla. Ryöstäjät saivat saaliikseen noin 40 miljoonaa kruunua eli 28 miljoonaa markkaa. Ryöstö tapahtui jo keskiviikkona, mutta ryöstösaaliin suuruus tuli tietoon vasta tänään.

Ruotsin kruunuja

Arlandassa tehtiin kaksi viikkoa sitten samantyylinen ryöstö, jossa ryöstäjien haltuun joutui ainakin viisi miljoonaa kruunua. Tämänkertaisessa ryöstössä oli saaliina 172 kiloa seteleitä. Rahat oli pakattu kymmeneen muovilaatikkoon, joista ryöstäjät veivät mukanaan seitsemän. Tyhjät laatikot löytyivät myöhemmin yhdessä ryöstäjien pakoauton kanssa.

Laatikoissa oli seteleitä, jotka oli määrä kuljettaa ruotsalaisista pankeista erääseen lontoolaiseen pankkiin. Poliisi epäilee ryöstäjillä olleen apureita Arlandan lentoasemalla. Kaksi ryöstäjää tiesivät ilmeisesti tarkalleen, että lentoasemalle oli tulossa suuri rahakuljetus, ja he olivat täsmälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Rahojen ryöstö sujui hämmästyttävän helposti. Ryöstäjät tunkeutuivat tavaraterminaalin arvotavarahuoneeseen juuri kun rahalaatikoita oltiin lastaamassa. Huoneessa olleet kaksi terminaalin työntekijää joutuivat luovuttamaan rahat, kun heitä uhattiin pistoolilla.

Poliisilla on epäilty


Paikalle osunut kuorma-auton kuljettaja yritti estää ryöstäjien paon, mutta nämä löivät miehen maahan ja pääsivät pakenemaan. Poliisien kerrotaan epäilevän vahvasti tiettyä henkilöä. Poliisit pyysivät jo eilen kotietsintälupaa tutkiakseen epäillyn asunnon, mutta lupa evättiin, koska asiaa käsitellyt tuomari ei pitänyt näyttöä riittävänä.

Kaksi viikkoa sitten tehdyssä ryöstössä oli saaliina rahoja, joita oltiin kuljettamassa tanskalaisesta pankista Ruotsiin. Silloin ryöstäjät olivat saaneet haltuunsa Tanskasta lähetetyn telefaxin, jossa ilmoitettiin rahojen tulosta. Vaikka poliisit silloinkin epäilivät ryöstäjillä olleen apureita Arlandassa, ei ketään ole toistaiseksi pidätetty eikä rahoja ole löydetty.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.