Jalkapallon Veikkausliiga on pyöritellyt jo karuakin skenaariota – ”Kuulostaa surulliselta”

8:18
Videolla juttua C Moren Urheilusuorasta, jossa käsiteltiin Veikkausliigaa ja tulevan kauden kohtaloa.

Jalkapallon Veikkausliiga on ajautunut tukalaan tilanteeseen. Maailmalla leviävä koronavirus luo hurjaa epävarmuutta koko urheilun ylle. Kotimaisen jalkapallon pääsarjaan kohdistuu myös tummia pilviä.

Veikkausliiga kertoi aiemmin, että se siirtää kauden aloituksen kesäkuulle. Nyt kyseinen aikataulu on enemmän kuin vaarassa.

MTV Urheilun tietojen mukaan Veikkausliiga on pyöritellyt kolmea eri skenaariota.

Yksi on se, että liiga yrittäisi pysyä nykyisessä suunnitelmassaan – sarja alkaisi kesäkuussa. Toinen on se, että kauden alku vietäisiin heinä-elokuulle. Tämän jälkeen 12 joukkuetta pelaisivat kaksinkertaisen sarjan.

Kolmas vaihtoehto on pysäyttävä.

Kulisseissa on puhuttu jo siitäkin vaihtoehdosta, että koko kausi peruttaisiin.

Syy tälle on se, että asiantuntijoiden mukaan koronaviruksen huippua ei ole vielä nähty, vaan se ajoittuisi vasta touko-kesäkuun vaihteeseen.

Veikkausliigan kannalta iso ongelma on se, että lipputulot ovat merkittävässä asemassa seurojen tulopuolella. Nykyinen koronatilanne ei mahdollista millään tapaa joukkokokoontumisia.

– Veikkausliigassa ei ole oikein mahdollisuuksia päästää maksavia katsojia sivuun, koska rahankeruu on jo muutenkin hankalaa, C Moren jalkapalloasiantuntija Petri Pasanen sanoi Urheilusuorassa.

Pasasen mukaan yleisen maailmantilanteen takia seurojen on puhuttava myös kauden peruuntumisesta.

– Vaikka se surulliselta kuulostaakin, Pasanen miettii.

Huoli painaa myös sarjan pelaajia.

– En ihan usko, että kausi alkaisi kesäkuussa. Uskon, että alku menee ainakin kuukauden tai pari pidämmälle. Ja se painaa, että pystytäänkö kautta edes pelaamaan? SJK:n maalivahti Walter Viitala mietti tiistain Urheilusuorassa.

Veikkausliigan on tarkoitus tehdä päätöksiä kauden läpiviennistä viimeistään toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja