Jakob Ingebrigtsenin lyönyt tähtijuoksija jättää EM-kisat väliin

1 500 metrin tähtijuoksija Josh Kerr ei lähde yleisurheilun EM-kisoihin.

Iso-Britannia julkisti joukkueensa yleisurheilun EM-kisoihin Roomaan, mutta listalta puuttuu useita tähtinimiä. Viime kesänä 1 500 metrillä MM-kultaa voittanut Josh Kerr on yksi listalta puuttuvista tähdistä.

26-vuotias Kerr on taistellut viime vuodet 1 500 metrin valtikasta yhdessä Norjan supertähden Jakob Ingebrigtsenin kanssa. Viime kesän MM-kisoissa Kerr nappasi norjalaisen päänahan voittamalla maailmanmestaruuden ja aloitti tämänkin kauden pirteäsi, kun hän voitti Ingebrigtsenin Eugenen Timanttiligan maililla.

Voittonsa jälkeen Kerr lähetti Instagram-tilillään napakat terveiset kriitikoilleen. Kerr julkaisi Instagramissa kuvan, jossa hän juoksee Ingebrigtsenin edessä.

– Epäilkää minua nyt, Kerr kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Kerr kertoi hiljattain BBC:lle, että hänen tähtäimensä on vahvasti Pariisin olympialaisissa. Kerr muodostaa yhdessä Jake Wightmanin ja Neil Gourleyn kanssa vahvan kolmikon, joka on valmis haastamaan maailman huiput mitaleista. 

– Voin luvata juuri nyt, että Iso-Britannia tulee saamaan mitaleita 1 500 metriltä olympialaisissa. Kuka tahansa meistä saada ne, Kerr kertoo BBC:lle.

– Tavoitteenani on tulla tässä lajissa maailmanmestariksi ja olympiavoittajaksi. Minulla on jo sisä- ja ulkomestaruudet, mutta en ole vielä olympiavoittaja, joten en halua riskeerata mitään. Lähden sinne (Pariisiin) tavoittelemaan kultaa.

Lue myös:

    Uusimmat