Jäätävä summa julki: Harry ja Meghan ovat julkaisseet ainoastaan yhden jakson podcastiaan – tienasivat yhdellä minuutilla puoli miljoonaa

8:01
Herttuatar Meghanin kohuhaastattelu paljastaa järkyttäviä yksityiskohtia brittihovista

Spotify solmi vuonna 2020 prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kanssa lähteiden mukaan erittäin rahakkaan sopimuksen, jonka tuloksena on kuultu ainoastaan yksi podcast-jakso.

Joulukuussa 2020 prinssi Harry ja herttuatar Meghan julkaisivat Spotifyssa ensimmäisen jakson Archewell Audio -podcastistaan, jossa kuultiin herttuaparin lisäksi myös juontaja James Corden sekä muusikko Elton John. Pariskunnan podcastia sekä varsin rahakasta yhteistyökuviota Spotifyn kanssa hehkutettiin paljon etukäteen, mutta toistaiseksi, yli vuosi myöhemmin, podcastia on julkaistu ainoastaan yhden jakson verran. 

Tämä tarkoittaa siis sitä, että Spotify on tähän mennessä maksanut Harrylle ja Meghanille heidän tuottamastaan 37 minuutista sisältöä. Vuonna 2020 julkaistujen uutisten mukaan Harry ja Meghan kuittasivat Spotify-diilistään noin 18 miljoonan punnan, eli 21 miljoonan euron suuruisen palkkion.

Mikäli tämä summa jaetaan 37 minuutilla, jonka pituinen yksi ainut julkaistu podcast-jakso oli, tulee Harryn ja Meghanin yhden podcast-minuutin hinnaksi lähes 487 500 puntaa, eli noin 579 00 euroa. 

Helmikuussa 2021 Spotifyn kansainvälisten suhteiden päällikkö sekä lakiasiantuntija Horacio Gutierrez ei paljastanut antamassaan haastattelussa, kuinka suuresta rahasummasta sopimus tehtiin herttuaparin ja Spotifyn välillä, mutta myönsi, ettei pari "tee sitä ilmaiseksi". 

Kuninkaallisasiantuntija Richard Fitzwilliams on kuvaillut Spotifyn ja herttuaparin välillä tehdyn sopimuksen olevan varsin mielenkiintoinen.

– Mikäli tarkastelee useita Sussexien toimia huomaa, etteivät he oikeastaan ole tehneet kovinkaan paljoa. Luulen, että sen myötä kuinka Sussexit ajattelevat, he haluavat tehdä asiat omalla tavallaan ja se on ollut hyvin selkeää Spotifylle, Netflixille ja tuleville toimijoille, jotka haluavat yhteistyöhön heidän kanssaan. 

– Tämän takia heillä ei ole paineita. Kuinka tuleva vuosi tulee (heidän osaltaan) muotoutumaan, se tulee olemaan todella kiehtovaa. 

Lähteet kertoivat marraskuussa, että Spotifyn hallitus olisi antanut "hienovaraisen vihjeen" Archewell Audiolle siitä, että tulevat jaksot voitaisiin jo viimeistellä. 

– Spotify oli innoissaan kun he tekivät sopimuksen parin kanssa, mutta sisällön puute on hämmentänyt heitä. Erityisesti, kun heillä ei vaikuta olevan ongelmia sisällöntuotannon suhteen muille alustoille, lähde kertoi tuolloin. 

Lähteiden mukaan Harryn ja Meghanin odotettiin julkaisevan useita uusia jaksoja jouluun mennessä. Yhtäkään uutta podcast-jaksoa ei kuitenkaan ole vieläkään ilmaantunut. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja