- muikkuja - kukkakaali - 2 paprikaa - kesäkurpitsa - kutun fetajuustoa - banaani -nektariini
Friteeratut suolamuikut
Frittitaikina
100 g jauhoja 60 g maissijauhoja 1 dl vichyä
Kermaviiliyrttikastike
1 tl suolaa 1 tl sokeria 1 rkl balsamicoa hienonnettuja yrttejä 1 prk kermaviiliä
Liota muikkuja muutama tunti suolaisuuden poistamiseksi.
Pyörittele jauhoissa tai valmiissa frittitaikinassa. Friteraa varovasti kuumassa öljyssä. Tarjoile kermaviiliyrttikastikkeen kera.
Uunikukkakaali
kukkakaalin nuput 100 g kutun fetajuustoa
Buchamel-kastike
65 g voita 65 g jauhoja 1 l maitoa
Sekoita keskenään keitetty kukkakaali, juusto ja Buchamel-kastike. Gratinoi uunissa 200 c:ssa n. 15 min.
Ratatouille
1 sipuli 1 paprika 1 kesäkurpitsa 1 tl kuivattua timjamia 3 tomaattia 1 rkl tomaattipyrettä
Leikkaa vihannekset samankokoisiksi kuutioiksi. Aloita sipulin kypsennyksellä. Lisää paprikat ja timjami. Paista erikseen kesäkurpitsa ja lisää kypsän sipulin ja paprikan joukkoon. Lopuksi lisää tomaatit ja tomaattien sisuksista valmistettu tomaattikastike.
Mango-Banaani torttu
50 g voita 50 g sokeria 100 g jauhoja 1 muna
Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja lopuksi vajaa muna. Leikkaa hedelmät hienoksi ja asettele kauniisti vuokaan. Kaada karamelli (n. 1 rkl per hlö) päälle ja peittele hyvin taikinalla. Paista 200 asteessa kunnes taikina on valmis n.15-20 min.