Jaanan ja Wallun kassi:

- muikkuja - kukkakaali - 2 paprikaa - kesäkurpitsa - kutun fetajuustoa - banaani -nektariini

Friteeratut suolamuikut

Frittitaikina

100 g jauhoja 60 g maissijauhoja 1 dl vichyä

Kermaviiliyrttikastike

1 tl suolaa 1 tl sokeria 1 rkl balsamicoa hienonnettuja yrttejä 1 prk kermaviiliä

Liota muikkuja muutama tunti suolaisuuden poistamiseksi.

Pyörittele jauhoissa tai valmiissa frittitaikinassa. Friteraa varovasti kuumassa öljyssä. Tarjoile kermaviiliyrttikastikkeen kera.

Uunikukkakaali

kukkakaalin nuput 100 g kutun fetajuustoa

Buchamel-kastike

65 g voita 65 g jauhoja 1 l maitoa

Sekoita keskenään keitetty kukkakaali, juusto ja Buchamel-kastike. Gratinoi uunissa 200 c:ssa n. 15 min.

Ratatouille

1 sipuli 1 paprika 1 kesäkurpitsa 1 tl kuivattua timjamia 3 tomaattia 1 rkl tomaattipyrettä

Leikkaa vihannekset samankokoisiksi kuutioiksi. Aloita sipulin kypsennyksellä. Lisää paprikat ja timjami. Paista erikseen kesäkurpitsa ja lisää kypsän sipulin ja paprikan joukkoon. Lopuksi lisää tomaatit ja tomaattien sisuksista valmistettu tomaattikastike.

Mango-Banaani torttu

50 g voita 50 g sokeria 100 g jauhoja 1 muna

Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot ja lopuksi vajaa muna. Leikkaa hedelmät hienoksi ja asettele kauniisti vuokaan. Kaada karamelli (n. 1 rkl per hlö) päälle ja peittele hyvin taikinalla. Paista 200 asteessa kunnes taikina on valmis n.15-20 min.

Lue myös:

    Uusimmat