MTV:n konkarikirjeenvaihtaja: Tätä osattiin odottaa, ja nyt se tuli

Pariisissa asuva ja paljon Brysselissä työnsä puolesta liikkuva kirjeenvaihtaja Helena Petäistö kertoo, että Brysselissä turvallisuustaso on ollut jo pitkään tasolla kolme, kun korkein luokitus on neljä.

– Kyllä se on siellä näkynyt ihan katukuvassakin. Kaduilla ja tärkeimpien rakennusten edustalla on näkynyt paljon aseistettuja poliiseja ja rakennuksien edustalla on tehty turvatarkastuksia. Petäistö kertoi MTV:n ylimääräisessä uutislähetyksessä.

Belgian pääministeri myös tiivisti aamulla sen, mitä moni Brysselin asukas oli miettinyt mielessään.

– Tätä odotettiin ja nyt se tuli, Petäistö toisti pääministerin sanoman.

Petäistö pohtii, että marraskuun Pariisin iskujen jälkeen alkanut terroristijahti on vaikeuttanut terroristien liikkumista Euroopassa.  Se myös tiedetään, että Brysselissä sijaitsee Molenbeekin kaupunginosa, jossa kerrotaan muhivan ääriliikehdintää.

– Se (Molenbeek) on oikeastaan tällainen Euroopan terrorismin käärmeenpesä. Rajoja on suljettu paljon, ja koska heidän on vaikea lähteä sieltä nyt pois, on helpompi tehdä iskuja siellä, Petäistö avaa syitä, miksi iskut kohdistuivat juuri Brysseliin.

Brysseli on myös symbolinen kohde, jos halutaan iskeä EU:ta vastaan.

Brysselin lentokentällä taas liikkuu päivittäin korkea-arvoisia päättäjiä. Lentokentälle on myös kenen tahansa mahdollista tulla sisään.

– Kentän kautta kulkee ministereitä ja meppejä päivittäin. Se on myös täysin avoin kenttä, jonka aulaan kuka tahansa pääsee sisään, Petäistö täydentää.

Niin ikään Maelbekin metroasema sijaitsee EU-rakennusten läheisyydessä. Metroasemalle tehdyssä iskussa kuoli arviolta 20 ihmistä.

– Se on yksi koko Brysselin metroverkoston vilkkaimpia ja aivan EU-rakennusten vieressä, siksi helppo kohde siis.

Petäistön mielestä on täysin selvää, että turvatoimet tulevat kiristymään niin lentokentillä kuin juna-asemillakin.

– Jo nyt luotijuniinkin mennessä tehdään turvatarkastuksia ja tutkitaan matkatavaroita. Varmasti tämä kaikki tulee entistä tehokkaammaksi ja sotilaita laitetaan lisää joka paikkaan.

 

 

Brysselissä on räjähtänyt Maelbeekin metroasemalla 0:34

Brysselin metrolla räjähtänyt – useita kuollut 0:59

Tältä Brysselin kaaos näyttää paikan päällä 1:28

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkki


Lue myös:

    Uusimmat