Mainos

Brysselissä loukkaantunut suomalaispari MTV:lle: "Sanoin vaimolle, että älä nouse"

1:19

Brysselissä asuva suomalainen pariskunta oli matkalla Atlantin toiselle puolelle viettämään pääsiäistä. Matka päättyi loukkaantumiseen jo ennen laukkujen luovutusta. 

– Olimme jonottamassa jättämään matkalaukkuja tiskille. Jono oli aika pitkä. Olimme jonon loppupäässä. Siinä jono nytkähteli eteenpäin ja sitten räjähti hyvin lähellä, kertoo lentokentän tapahtumista Pasi Moisio, joka työskentelee edunvalvontajohtajana Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:ssä. 

Tilanne oli kaoottinen.

– Se oli valtava paineaalto. Lensimme siitä sitten ja halli meni pimeäksi. Kattorakennelmia tuli alas. Se oli kaoottista, savuista ja pölyistä. Kun nousimme ylös, alue paloi edelleen laajaltakin alueelta.

– Sanoin vaimolle, että älä nouse, koska ajattelin, että jos kyseessä on aseellinen hyökkäys. Aika nopeasti kävi ilmi, että se tilanne on siltä erää ohi ja on parempi lähteä vauhdilla, niin kuin kaikki muutkin.

Moisio vaimoineen pääsi asemahallista ulos, josta heidät ohjattiin seuraaviin tiloihin. Aavistus tapahtuneesta oli jo aiemmin olemassa.

– Ei siinä kummemmin osannut ajatella, mutta sen mieltää, että mitä tapahtui. Tämä oli sitä, mitä on ehkä ollut ilmassa. 

Pariskunta loukkaantui lievästi. Moision vaimo selvisi ruhjeilla ja haavoilla, Moisio itse palaneella pinnalla. 

– Aika lähellä se jysähti. Kyllä tässä ollaan ihan kunnossa. Olemme saaneet belgialaista korkean tason paikkailua ja terveydenhuoltoa. Suojelusenkelit olivat matkassa.

Takaisin kotiin

Pariskunta pääsi jo sairaalasta pois takaisin kotiin. Suomalaispari on erittäin kiitollinen saamastaan tuesta. 

– Kyllä me olemme saaneet apua. Ja paljon yhteydenottoja. Lämmin kiitos kaikille ystäville ja läheisille, jotka ovat olleet yhteydessä, Moisio sanoo.

Tragediasta huolimatta Moisio jaksaa uskoa tulevaan.

– Minulla on vahva usko siihen, että tästä vaan jatketaan ja tehdään työtä. Ihan varmasti pyritään entistä enemmän yhteiseen eurooppalaiseen tekemiseen. Vastavoimat ovat sellaisia, että kyllä tässä pitää mennä yhdessä eteenpäin. 


0:34

0:59

1:28

9:37

Oletko paikalla - kerro meille!

MTV Uutiset haluaa kuulla tarinasi. Voit myös laittaa meille kuvia ja videoita, jopa suoraa lähetystä tapahtumapaikalta.

*Sähköpostilla tiedot ja kuvat osoitteeseen kuvat@mtv.fi tai uutiset@mtv.fi

*Voit ottaa yhteyttä myös Facebookissa ja Twitterissä @MTVUutiset

*Voit soittaa numeroon 010 300 5454 

*Uutisvinkit saa toimitukseen myös sovelluksen kautta: http://www.mtv.fi/uutiset/uutisvinkki

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.