Jääkiekon MM-kotikisoista hirmuiset tuotot – yli 13 miljoonaa euroa!

0:29
Videolla kuvaa, kun Sakari Manninen ampui voittomaalin MM-kisojen finaalissa Tampereella.

Toukokuussa järjestettyjen jääkiekon miesten MM-kisojen tuotto kasvoi yli 13 miljoonaan euroon.

Jääkiekkoliiton mukaan kisat ”onnistuivat suomalaisen jääkiekon näkökulmasta yli odotusten”.

– Lopputulos oli kaikilla mittareilla erinomainen. Kisojen järjestelyt keräsivät laajalti kiitosta, finaali huipentui Leijonien maailmanmestaruuteen ja myös taloudellisesti kisat tekivät ennätystuloksen: tiukan kulukurin ja loistavasti sujuneen VIP-, kumppani- ja lipunmyynnin ansiosta MM-kisojen tuotto kohosi peräti 13,9 miljoonaan euroon, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela iloitsee.

Korona ja maailmanpoliittinen tilanne toivat järjestelyihin omat haasteensa ja osin tämän vuoksi taloudellinen tulos ennustettiin reippaasti alakanttiin.

– Meidät yllätti se, kuinka paljon lippuja meni kaupaksi juuri kisojen alla ja niiden aikana – tähän vaikutti merkittävästi muun muassa kotijoukkueen loistava menestys. Yhteensä lippuja myyntiin 379 720 kappaletta, joista 279 924 Tampereelle, MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

Kokonaisuudessaan MM-kisojen kulut olivat 22 685 613 ja tuotot 36 586 029 euroa. Kisojen taloudelliset vaikutukset kisakaupungeille, Tampereelle ja Helsingille, olivat myös merkittävät: suorien taloudellisten vaikutusten arvioidaan olleen 115,6 miljoonaa euroa, näistä 86,7 miljoonaa kohdistui Tampereen alueelle. Tapahtuman epäsuorat taloudelliset vaikutukset olivat 144,5–202,3 miljoonaa euroa.

Jääkiekkoliiton mukaan kotikisojen tuottoja ohjataan "ruohonjuuritoimintaan", eli erityisesti lasten ja nuorten kiekkoiluun.

Suomi isännöi jääkiekon MM-kisoja myös ensi toukokuussa. Tuolloin toinen alkulohko pelataan Tampereella ja toinen Latvian Riiassa. Kaksi puolivälieräottelua, välierät ja finaalit käydään Tampereella.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja