Mainos

Itsenäisyyshumua Linnassa ja Torpalla

Tasavallan presidentin perinteinen juhlavastaanotto alkoi eilen iltaseitsemältä. Itsenäisen Suomen 80-vuotista taivalta saapuivat ensimmäisinä juhlistamaan Mannerheim-ristin ritarit jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin johdolla.

Linnaan oli tänäkin vuonna kutsuttu pari tuhatta vierasta. Illan musiikista vastasi Kaartin soittokunta. Jatkoja vietettiin muun muassa Kalastajatorpalla.

Vieraiden joukossa olivat muun muassa hiihtäjä Jari Isometsä, näyttelijä Vesa Vierikko, ralliautoilija Ari Vatanen ja maaherra Pirjo Ala-Kapee.

Kultaa, hopeaa ja muuta kimallusta

Kallankukan inspiroima mustavalkoinen iltapuku upeine kauluksineen oli näyttävin puku Linnan vastaanotolla. Sitä kantoi muotisuunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen. Duchessesilkkisen puvun toteutti kuopiolainen ompelija Aili Lamminmäki. Hän käytti työhön 40 tuntia.

Daamien iltapuvuissa oli kosolti kultaa, hopeaa ja muuta kimallusta sekä somisteina turkista, höyheniä ja untuvia. Väriskaala vaihteli turvallisesta mustasta siniseen; piristyksenä muutama keltainen iltapuku. Rouva Eeva Ahtisaaren kantaman puhdaslinjaisen puvun väri oli syvä turkoosi. Rouva Tellervo Koivistolla oli ruskeaa pitsiä. Pääministeri Paavo Lipposen avopuolison, fil. maist. Päivi Hertzbergin kapealinjainen iltapuku oli jäänsininen. Käsissään hänellä oli astetta kirkkaamman siniset käsineet.

Jukka Rintala oli suunnitellut Linnaan useita luomuksia. Niihin kuuluivat muun muassa Hjallis Harkimon puolison Leenan platinanvärinen ja eversti Kari Kasurisen puolison Arjan mustavalkoinen puku. Kansallispukuja nähtiin muutamia.
-Jos ei itsenäisyyden 80-vuotisjuhlassa niin milloin sitten, sanoi kansanedustaja Maija-Liisa Veteläinen. Hän kantoi karjalaista Kaukolan pukua. Nokian pääjohtajan Jorma Ollilan puolisolla Liisalla oli Etelä-Pohjanmaan kansallispuku.

Kansanedustaja Klaus Bremer ja hänen avovaimonsa, hammaslääkäri Carita Teittinen kantoivat Stadin "kansallispukua". Mimmi Eirtovaaran suunnitteleman Helsinki-puvun lähtökohtana on stadilaisten ensimmäinen oma muotitrendi, niin kutsuttu sakilaisten pukeutuminen. Siinä yhdistyvät Helsingin työväenluokan arkivaatetus ja sataman merimiesvaikutteet.
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.