Itävalta ja Saksa keskeyttävät kehitysavun palestiinalaisalueille – Unicef: noin 80 prosenttia gazalaisista humanitäärisen avun varassa

Itävalta ja Saksa haluavat tarkastella apuaan Hamasin iskettyä Israeliin.

Itävallan hallitus keskeyttää kehitysavun palestiinalaisalueille reaktiona äärijärjestö Hamasin lauantaina aloittamaan hyökkäykseen Israelissa. Myös Saksa on kertonut alueiden kehitysavun väliaikaisesta keskeyttämisestä.

Saksan apu liittyy muun muassa ruokaturvaan. Tarkasteltava summa on 125 miljoonaa tukieuroa.

Itävallan ulkoministeri Alexander Schallenberg kertoi Oe1-radiokanavan haastattelussa, että sen päätös vaikuttaa 19 miljoonaan tukieuroon.

Ulkoministerin mukaan Itävalta aikoo tarkastella uudelleen kaikkia projekteja palestiinalaisalueilla sekä konsultoida Euroopan unionia ja kansainvälisiä yhteistyökumppaneitaan.

Palestiinalaisalueita ovat saarrettu Gazan kaista ja miehitetty Länsiranta. Äärijärjestö Hamas on vallassa Gazassa, ja Länsirannalla palestiinalaishallintoa johtaa maltillisempi Fatah.

Lastenoikeusjärjestö Unicefin mukaan yli puolet Gazan väestöstä elää köyhyydessä ja noin 80 prosenttia gazalaisista on riippuvainen humanitäärisestä avusta. Gazassa asuu yli 2 miljoonaa ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat