Italialaislehti syyttää Räikköstä pultin hajottamisesta

Italialainen Autosprint-lehti nostaa esiin vaihtoehtoisen selityksen Kimi Räikkösen ongelmille Australian F1-kisassa.

Lehden mukaan Räikkösen kytkimen lipeäminen ensimmäisellä varikkopysähdyksellä rikkoi vasemman takapyörän pultin kierteet, minkä seurauksena pyörä jäi irti toisella stopilla.

– Miksi pultti hajosi? Sen lisäksi, että ykkösmutkan kolari (Carlos) Sainzin kanssa on pois laskuista, syy ei ole myöskään tallin tai mekaanikkojen, vaan kuljettajan, lehti toteaa.

Räikkönen menetti ensimmäisellä pysähdyksellään viisi sekuntia, kun mekaanikot eivät saaneet takapyörää heti paikoilleen.

– Kun mekaanikot laskivat auton, kytkin lipesi ja liikkuvan auton pyörät rikkoivat pultin, koska samaan aikaan pulttipyssy oli edelleen kiinni mutterissa, lehti väittää.

Toisella varikkokäynnillä mekaanikko huomasi heti pyörän kiinnityksen jälkeen, että jokin oli vialla ja nosti kätensä pystyyn. Räikkönen oli kuitenkin jo päästetty matkaan.

Suomalaiskuski sanoi välittömästi tiimiradiossa, että jokin hajosi autossa. Ferrari viestitti suomalaiselle, että tämän on etsittävä turvallinen paikka pysähtyä. Talli pahoitteli Räikköselle, että pyörä oli jäänyt löysälle.

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja