Italia avaa tänään rajansa turisteille – ihmiset toistaiseksi pelokkaita varaamaan matkoja, mutta matkailualan liiton johtaja on toiveikas: "Uskon, että monet suomalaiset lähtevät lähiaikoina liikkeelle"

9:54
Suomen matkailualan liiton toimitusjohtaja kertoo, miten iso asia rajojen avaaminen on Italialle.

Italia on tänään avannut rajansa EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ilman karanteenia. Suomen matkailualan liiton toimitusjohtajan Heli Mäki-Fräntin mukaan ihmiset ovat kuitenkin yhä varovaisia varaamaan lomamatkoja.

Italia oli Euroopan maista ensimmäinen, johon koronavirus iski voimalla. Maassa todennettujen tartuntojen määrät kasvoivat tuhansilla päivässä ja Pohjois-Italian kaupungit suljettiin. Italiasta tauti lähti leviämään vauhdilla myös muualle Eurooppaan. 

Vasta maalis-huhtikuun vaihteessa alkoi helpottaa, kun tartuntojen määrät lähtivät laskuun. Toukokuun alussa Italia alkoi hiljalleen avautumaan ja tänään maa on avannut rajansa EU- ja Schengen-maiden kansalaisille.

Mäki-Fräntin mukaan rajojen avautuminen tuo toivoa, että kriisistä ollaan pääsemässä eteenpäin.

– Vaikka Italiaa on kavahdettu kriisin aikana, niin luulen, että kaikki ovat iloisia siitä, että mennään eteenpäin, toteaa Mäki-Fränti.

Korona ollut katastrofaalinen matkailualalle

Mäki-Fräntin mukaan turismi on Italialle yksi tärkeimmistä elinkeinoista. Italia on myös yksi suosituimmista eurooppalaisista matkakohteista.

Rajojen avautuminen ei kuitenkaan tarkoita, että matkailu maahan käynnistyy välittömästi.

– Se on toinen kysymys, että miten ihmiset lähtevät jälleen liikkeelle ja miten luottamus palautetaan siihen, että siellä on turvallista matkailla, kertoo Mäki-Fränti.

Koronakriisi onkin ollut hyvin katastrofaalinen matkailualalle. Myynti on romahtanut ja ihmiset ovat yhä varovaisia varaamaan matkoja.

Mäki-Fränti kuitenkin uskoo, että matkailu alkaa kiinnostaa pian suomalaisia.

– Uskon, että hyvin monet suomalaiset lähtevät lähiaikoina liikkeelle omatoimimatkoille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja