Italia avaa tänään rajansa turisteille – ihmiset toistaiseksi pelokkaita varaamaan matkoja, mutta matkailualan liiton johtaja on toiveikas: "Uskon, että monet suomalaiset lähtevät lähiaikoina liikkeelle"

9:54
Suomen matkailualan liiton toimitusjohtaja kertoo, miten iso asia rajojen avaaminen on Italialle.

Italia on tänään avannut rajansa EU- ja Schengen-maiden kansalaisille ilman karanteenia. Suomen matkailualan liiton toimitusjohtajan Heli Mäki-Fräntin mukaan ihmiset ovat kuitenkin yhä varovaisia varaamaan lomamatkoja.

Italia oli Euroopan maista ensimmäinen, johon koronavirus iski voimalla. Maassa todennettujen tartuntojen määrät kasvoivat tuhansilla päivässä ja Pohjois-Italian kaupungit suljettiin. Italiasta tauti lähti leviämään vauhdilla myös muualle Eurooppaan. 

Vasta maalis-huhtikuun vaihteessa alkoi helpottaa, kun tartuntojen määrät lähtivät laskuun. Toukokuun alussa Italia alkoi hiljalleen avautumaan ja tänään maa on avannut rajansa EU- ja Schengen-maiden kansalaisille.

Mäki-Fräntin mukaan rajojen avautuminen tuo toivoa, että kriisistä ollaan pääsemässä eteenpäin.

– Vaikka Italiaa on kavahdettu kriisin aikana, niin luulen, että kaikki ovat iloisia siitä, että mennään eteenpäin, toteaa Mäki-Fränti.

Korona ollut katastrofaalinen matkailualalle

Mäki-Fräntin mukaan turismi on Italialle yksi tärkeimmistä elinkeinoista. Italia on myös yksi suosituimmista eurooppalaisista matkakohteista.

Rajojen avautuminen ei kuitenkaan tarkoita, että matkailu maahan käynnistyy välittömästi.

– Se on toinen kysymys, että miten ihmiset lähtevät jälleen liikkeelle ja miten luottamus palautetaan siihen, että siellä on turvallista matkailla, kertoo Mäki-Fränti.

Koronakriisi onkin ollut hyvin katastrofaalinen matkailualalle. Myynti on romahtanut ja ihmiset ovat yhä varovaisia varaamaan matkoja.

Mäki-Fränti kuitenkin uskoo, että matkailu alkaa kiinnostaa pian suomalaisia.

– Uskon, että hyvin monet suomalaiset lähtevät lähiaikoina liikkeelle omatoimimatkoille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja