It-yhtiö Tieto aloittaa yt-neuvottelut – koskee Suomessa 210 työntekijää

It-yhtiö Tieto aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiön mukaan neuvottelut koskevat maailmanlaajuisesti arviolta 700 työntekijää, joista noin 210 on Suomessa.

Suomen ohella yhtiö aloittaa maakohtaiset neuvottelut Ruotsissa ja Tshekissä. Ruotsissa neuvottelut koskevat 160 työntekijää ja Tshekissä 250 työtehtävää. Muissa maissa vähennystarve on joitain kymmeniä työntekijöitä.

Yhtiö kertoo, että osa henkilöstövähennyksistä on tarkoitus toteuttaa eläköitymisten kautta.

Tavoitteena 30-35 miljoonan euron säästöt

Neuvottelut liittyvät uuteen strategiaan, jonka Tieto julkisti helmikuussa. Silloin yhtiö ilmoitti palkkaavansa lähivuosina 2 500–3 000 uutta työntekijää maailmanlaajuisesti. Yhtiön mukaan sen on tarkoitus vauhdittaa design- ja datapohjaista innovointia ja uudistamista.

Osana strategian uudistusta Tieto luopuu matriisirakenteesta ja siirtyy verkostopohjaiseen toimintamalliin. Uudistuksen myötä sisäisen koordinoinnin ja hallinnollisten tehtävien tarve vähenee, yhtiö kertoo. Tieto tavoittelee uudistuksella 30–35 miljoonan euron säästöjä.

Tieto työllistää maailmanlaajuisesti tällä hetkellä noin 15 000 työntekijää parissakymmenessä maassa. Heistä 3 700 työskentelee Suomessa. 

Lue myös:

    Uusimmat