Mainos

Isyysloma entistä joustavammaksi

Isyysloman käyttömahdollisuudet väljenevät ensi vuoden lokakuun alusta, kun yhteensä 18 päivän isyyslomaoikeuden voi käyttää milloin tahansa äitiys- tai vanhempainrahakauden aikana.

Nykyisin isyyslomasta 12 päivää on käytettävissä äitiysrahakauden aikana ja vain 6 päivää valinnaisesti äitiys- tai vanhempainrahakaudella. Ehdotetulla muutoksella halutaan saada säännökset vastaamaan nykyistä paremmin perheiden yksilöllisiä tarpeita.

Isyyslomaa voisi pitää edelleenkin yhteensä enintään 18 arkipäivää. Päivät voisi kuitenkin sijoittaa perheen tarpeiden mukaan 1-4 jaksoon koko äitiys- ja vanhempainrahakaudelle. Jakson pituus olisi 1-18 päivää.

Myös isyysrahan hakemista koskevia säännöksiä muutetaan nykyistä joustavammiksi. Isyysrahaa voi hakea joko yhdellä kertaa kahden kuukauden sisällä viimeisen isyyslomajakson päättymisestä tai kaikilta jaksoilta erikseen. Nykysäännöksiä on tulkittu niin, että kaikki isyyslomapäivät on pidettävä kahden kuukauden sisällä. Hallituksen esitys asiasta lähtee huomenna eduskunnan käsiteltäväksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.