Mainos

Israel: Tulitauko vaarassa jos raketti-iskut jatkuvat

Israelin viranomaisten mukaan Gazasta on ammuttu yli kymmenen rakettia sitten sunnuntaiaamun, jolloin tulitauko alkoi.

Israelin ja palestiinalaisten välinen tulitauko on vaarassa, jos palestiinalaistaistelijoiden raketti-iskut Israelin puolelle jatkuvat. Asiasta kertovat israelilaiset viranomaislähteet.

Israelin radiossa puhunut puolustus- ja ulkoasiankomitean puheenjohtaja Tzahi Hanegbi sanoi, että pääministeri Ehud Olmertin palestiinalaisille asettama koeaika on päättymässä.

Eilen Israelin hallinnon edustaja Miri Eisin sanoi että "Israel jatkaa maltillisella linjalla, mutta reagoi mikäli raketti-iskut jatkuvat".

Palestiinalaistaistelijat ovat jatkaneet raketti-iskujaan Israelin puolelle sunnuntaina solmitusta tulitauosta huolimatta.

Rice tapaa Abbasin ja Olmertin

Yhdysvaltain ulkoministeri Condoleezza Rice tapaa huomenna palestiinalaisten presidentin Mahmud Abbasin ja Israelin pääministerin Ehud Olmertin.

Rice keskustelee Abbasin kanssa Jerikossa Länsirannalla. Ricen odotetaan painostavan Abbasia vakauttamaan Gazaan julistettu horjuva tulitauko.

Abbas on sijoittanut turvallisuusjoukkojaan valvomaan tulitaukoa Pohjois-Gazaan, mutta ne eivät ole kyenneet täysin estämään palestiinalaistaistelijoita ampumasta raketteja Israeliin.

Abbasin tapaamisen jälkeen Rice jatkaa Jordaniaan, jossa hän neuvottelee kuuden Persianlahden maan sekä Jordanian ja Egyptin ulkoministerien kanssa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.