Israel Iranin presidentin kuolemasta: "Me emme tehneet sitä"

Tuoretta ilmakuvaa vuoristosta: Näkyykö tässä Iranin presidenttiä kuljettanut helikopteri? 1:25
Tuoretta ilmakuvaa vuoristosta: Näkyykö tässä Iranin presidenttiä kuljettanut helikopteri?

Israelilla ei ole tekemistä Iranin presidentin kuoleman kanssa, israelilaisviranomainen kertoo uutistoimisto Reutersille.

– Me emme tehneet sitä, sanoi viranomainen, joka ei halunnut paljastaa henkilöllisyyttään uutistoimistolle.

Iranin hallitus on vahvistanut presidentti Ebrahim Raisin kuolleen helikopterionnettomuudessa. Iranin valtiollisen uutistoimisto IRNA:n mukaan Raisin lisäksi helikopterionnettomuudessa kuolivat maan ulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian, Itä-Azerbaidzhanin maakunnan kenraalikuvernööri Malek Rahmati, Raisin henkivartiostoa johtanut Mehdi Mousavi sekä muita seurueeseen kuuluneita henkilöitä.

Guardian ja BBC kertoivat Press TV -kanavan mukaan onnettomuuden tapahtuneen vuoristoseudulla Iranin luoteisosassa, Itä-Azerbaidzhanin maakunnassa.

Raisi, Amir-Abdollahian ja muu seurue olivat vierailulla alueella vihkimässä uutta patoa Azerbaidzhanin presidentin Ilham Alijevin kanssa.

Israelin ja Iranin jäiset välit viilentyivät entisestään, kun Israel vastasi terroristijärjestö Hamasin viime lokakuun tuhoisaan iskuun. Iran on tukenut Hamasia sekä Hizbollahia ja muita Israelin-vastaisia ryhmiä alueella sekä taloudellisesti että aseellisesti. Iran on kiistänyt kuitenkin olleensa millään tavalla mukana 7. lokakuuta tehdyssä Hamasin ja muiden äärijärjestöjen hyökkäyksessä Israeliin.

Huhtikuussa Iran ampui yli 300 ohjusta ja lennokkia Israelin maaperälle vastauksena ilmaiskulle Iranin konsulaattiin Syyrian Damaskoksessa huhtikuun alussa.

Israel on lähes päivittäin taistellut Hizbollahin kanssa Libanonin rajalla.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat