Mainos

Iso asteroidi ohittaa maan jouluaattona

Suuri asteroidi ohittaa maan jouluaattona. Astronomien mukaan 163899-numeroinen tai 2003 SD220 -nimellä tunnettu asteroidi ohittaa maan noin 11 miljoonan kilometrin päästä.

Asteroidi on pituudeltaan noin kaksi kilometriä. Pohjois-Irlannin Armagh-observatorion johtaja Mark Baileyn mukaan ohituksesta ei ole vaaraa. 

– Se on sellaisen välimatkan päässä, että voit odottaa sen kokoisia ohituksia vuosittain. Arviolta muutaman kuukauden välein tapahtuu tämän kokoluokan asteroidiohitus.

Uutistoimisto AFP:n mukaan tänä vuonna on tapahtunut ja paljon läheisempiäkin ohituksia. Myös Ranskan Pariisin observatoriosta astronomi Maria-Antoinetta Barucci kertoo, että asteroidi ei ole ”vaarallisten esineiden listalla”.

– Me voimme kaikki rauhoittua, rentoutua ja nauttia joulusta, hän sanoo AFP:lle.

Seuraava isompi asteroidi, jonka odotetaan ohittavan maan suhteellisen läheltä on Apophis. Sen odotetaan ohittavan maapallon vuoden 2029 maaliskuussa. Apophis ohittaa maan niin läheltä, että sen voi astronomien mukaan nähdä tällöin paljaalla silmällä.

– Apophis on epätavallisempi ohitus, se ohittaa maan noin 400 kertaa lähempänä kuin jouluaattona maan ohittava 163899, Bailey kertoo. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.