Iskelmätähti: Kotonani kaikki on vaaleaa

Uuden vuosituhannen iskelmäbändi Neljänsuora komea laulaja Antti Ketonen paljastaa sisustusmieltymyksiään. Hänen kotonaan kaikki on vaaleaa.

Bändin laulaja Antti Ketonen opiskeli aikoinaan itsensä rakennusinsinööriksi, mutta vuonna 1998 kolmen muun nuoren miehen kanssa perustettu bändi Neljänsuora nousi kansan suosioon ja vasara vaihtui Ketosen kohdalla mikkiin, pysyvästi.

– Isälläni oli rakennusfirma ja aikomukseni oli seurata hänen jalanjälkiään. Bändihommat kuitenkin veivät mennessään, muistelee Ketonen.

Isän ja pojan taidoista on ollut hyötyä, sillä he rakensivat yhdessä vuonna 2006 Ketoselle omakotitalon Saloon. Suosikkilaulaja ei kuitenkaan paukuttele henkseleitään talon rakentamisen helppoudesta ja antaakin muutaman vinkin siihen projektiin aikoville.

– Talomalli kannattaa suunnitella hyvin ja ajan kanssa omiin tarkoituksiin sopivaksi. Usein nopeasti suunniteltu ja toteutettu johtaa siihen, että asuessa talo ei olekaan toiveiden mukainen ja se myydään, ohjeistaa lohjalaissyntyinen laulaja.

Hieman päälle kolmenkymmenen oleva komistus uskoo asuvansa talossaan vielä pitkään.

– Se on tunnesidonnainen juttu. Talon rakentamiseen meni se 2-3 vuotta. Kävin keikoilla samaan aikaan, ja näin jälkikäteen tuntuu, että ne vuodet vain vilisivät, muistelee Ketonen.

Ketonen kuvailee yksityiskohtaisemmin, mitä hän tarkoittaa suunnittelun huolellisuudella: Kannattaa käydä esimerkiksi talonäyttelyssä katsomassa, minkä kokoisia tietyt huoneet oikeasti ovat.

– On kurjaa huomata elettyään arkea talossa, että jokin huone on epäkäytännöllisen kokoinen, perustelee Ketonen

Koiralla oma tila

Antilla on bichon frisé koira Elli. Kesällä kaksi vuotta täyttävällä lemmikkieläimellä on talossa oma tila. Antin mielestä suunnitteluvaiheessa oli tärkeää miettiä myös koiralle oma paikka.

– Rakensimme sille pihalle vielä leikkikentänkin, kertoo Antti.

Tontin avaruus ja valoisuus ovat Antille erityisen tärkeitä.

– Tonttipaikalla oli suuri merkitys. Terassi kiertää koko talon, joten halusin, että pihalle paistaa aurinko koko päivän. Onneksi pihallamme ei ole puita, ja takapihallemme aukeaa maalaismaisema. Aurinkoa siis piisaa, hehkuttaa Antti.

Vaikka laulaja kehottaakin tekemään asunnon listoja myöten valmiiksi, myöntää hän, että yläkerran soittohuone ja studio ovat vielä vaiheessa.

– Työhuoneeksi tarkoitetusta huoneesta tulee studio, ja yläkertaan on varattu tila soittohuonetta varten. Ne ovat vielä kesken, mutta toivon mukaan valmistuvat pian, kertoo Antti.

Helmikuussa uuden levyn ensimmäisen sinkun Valtava maailma narutettiin myös iskelmäartisteille ja -bändeille harvinaisesti musavideolle.

Neljän Suoran Valtava maailma -levy julkaistiin maaliskuun 23. päivä 2011.

MTV3/Johanna Teivainen

Kuvat: Promokuvat

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja