Isisin orjuuttama nainen paljastaa norjalaislehdelle: Eurooppalaiset naiset tekivät teloituksia, saivat asekoulutusta ja ompelivat liivejä itsemurhapommittajille

2:40
Pääministeri Antti Rinne (sd.) kommentoi Isis-alueen naisten ja lasten kohtaloa.

Terroristijärjestö Isisin riveihin lähteneet eurooppalaiset naiset ovat sanoneet eläneensä tavallista arkea tietämättöminä järjestön hirmuteoista ja haluavansa nyt takaisin kotimaihinsa. Isisin orjuuttamat naiset kertovat nyt toisenlaisen tarinan väkivallasta ja asekoulutuksista norjalaislehti VG:lle.

Norjalaislehti vieraili kurdien hallitsemalla alueella Pohjois-Irakissa ja haastatteli terroristijärjestön orjuuttamia naisia.

Yksi heistä on 30-vuotias Sozan, joka on jesidi. Jesidit ovat etnis-uskollinen vähemmistö, joka joutui Isisin vainon kohteeksi Pohjois-Irakissa.

Sozan kertoo joutuneensa arvovaltaisen Isis-jäsenen orjaksi Raqqaan ja olleensa tekemisissä useiden Euroopasta ja muualta Isisin alueelta tulleiden naisten kanssa.

Naiset olivat aktiivisia

Sozanin mukaan naiset olivat järjestössä aktiivisia.

– He saivat asekoulutusta, ompelivat liivejä itsemurhapommittajille ja houkuttelivat muita Isisin alueelle netissä ja puhelimessa, hän sanoo norjalaislehdelle.

Sozan kertoo ulkomaalaisten naisten myös surmanneen ampumalla naisia, joita syytettiin noituudesta.

VG:n haastattelemat naiset kertovat myös joutuneensa Isis-järjestön naisten pahoinpitelimiksi. Alta-niminen nainen kertoo naisten lyöneen hänen lapsiaan.

Sozan sanoo eurooppalaisten naisten valehtelevan, kun he kertovat vain laittaneensa kotona ruokaa.

– Olimme heidän orjiaan. Me laitoimme ruuan ja teimme kaikki kotityöt.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja