Isäinpäivänä on aika hemmotella isää, mikseipä muulloinkin! Tässä helppo herkkutorttu, jonka tekoon voi osallistua myös lapset. Nuoret selviytyvät herkullisen tortun teosta ilman vanhempiakin.
- Suklaa Cookiespohja:
- 1 pkt Suklaa Cookiestaikinaa
- pakaste 400 g (rasia)
- Kypsälle Cookiestorttupohjalle:
- 1-2 dl kirsikka-, aprikoosi tai rypälemehua
- 1-2 dl kirsikka- tai aprikoosihilloa tai -sosetta
- Päälle:
- 1 tlk kuohukermaa
- (2 dl) ½-1 dl sokeria
- ½-1 rkl vaniljasokeria
- 1 tlk maitorahkaa (250 g)
- 5-6 kpl luumuja tai satsumia
- n. 300 g viinirypäleitä tai kirsikoita
- sitruunamelissan lehtiä
- Sulata Suklaa Cookiestaikinaa hieman levyt irralleen otettuina paketista. Yhdessä paketissa on aina kaksi taikinalevyä. Painele suklaataikinaa sormin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 25-30 cm).
- Kypsennä Cookiestorttupohjaa 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla n. 15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa! Jäähdytä pohja.
- Valmista täyte:
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja lisää rahka. Kostuta Cookies torttupohja hyvin. Levitä päälle hillo tai sose ja sen päälle kermarahka. Koristele kauniisti hedelmillä ja tuorein yrtein.
Resepti: Arja Savela