Viro aloittaa laivamatkustajien kuumemittaukset ensi viikolla – "Jos olet turisti, vastuu on sinulla"

9:28
MTV Uutiset Live: WHO nosti koronaviruksen riskiluokitusta hyvin korkeaksi – lääkäri kertoo, millaisia vaikutuksia viruksella on työpaikoilla

Viro aikoo aloittaa laivamatkustajien kuumeen mittaamisen ensi viikolla, vahvistaa sataman turvallisuuspäällikkö Siiri Löhmus STT:lle.

Tarkoituksena on ehkäistä koronaviruksen leviämistä. Löhmuksen mukaan kuumeilevien laivamatkustajien liikkumista ei kuitenkaan rajoiteta, vaan heille jaetaan tietoa taudista ja hoitoon hakeutumisesta.

Kuumetta mittaavat kamerat on tarkoitus asentaa sataman terminaaleihin niin, että kaikki Viroon saapuvat matkustajat kävelevät mittauspisteen läpi. Jos matkustajalla havaitaan korkea kuume, viranomaiset pysäyttävät hänet.

Ei käännytetä

Löhmus kertoo, että kuumeilevan virolaisen matkustajan kohdalla tavallinen toimenpide on ehdottaa, että tämä pysyisi kotona.

Turisteja ei kuitenkaan aiota käännyttää saman tien kotimatkalle kuumeen vuoksi.

– Jos olet turisti, vastuu on sinulla. Jos haluat matkustaa, se sopii tietysti. Yritämme kuitenkin jakaa matkustajille lisätietoa koronasta.

Löhmus ei vielä lauantaina osannut tarkemmin sanoa, kuinka korkea ruumiinlämpö aiheuttaa satamassa pysäyttämisen, sillä siitä päättävät terveysviranomaiset. Sataman tavoitteena on, ettei lämmönmittauksista koidu viivytyksiä laivoista poistumiseen.

– Tarkoituksena on vain mitata lämpöä. Kamerat toimivat niin, että mittaus tapahtuu, kun niiden ohi kävelee normaalisti.

Löhmus toivoo, että lämmönmittaukset voitaisiin aloittaa jo keskiviikkona. Hänen mukaansa matkustajasataman lisäksi Viroon saapuvien matkustajien kuumemittaukset on tarkoitus aloittaa Tallinnan lentoasemalla.

Ensimmäisenä asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja