Irtomyyntivihannekset vaikuttavat tuoreemmilta kuin pakatut

Pakatut kasvikset eivät vaikuta yhtä kotimaisilta kuin irtomyynnissä myytävät. Irtomyyntituotteita pidetään myös tuoreempina kuin valmiiksi pakattuja. Tuoreus ja kotimaisuus osoittautuivat tärkeimmiksi puutarhatuotteiden valintaperusteiksi tutkimuksessa, jonka teetti Kotimaiset Kasvikset ry.

Kotimaiset Kasvikset ry:n toimitusjohtaja Timo Taulavuori oli hienoisesti yllättynyt kuluttajien innostuksesta pakkaamattomiin tuotteisiin.

- Nyt kun ollaan yhä enemmän menossa siihen suuntaan, että kaikkia tuotteita pakataan ja siivutetaan ja tehdään kuluttajalle valmiimmiksi, niin tämä tutkimus osoittaa, että kuluttajat eivät halua valmiimpia eivätkä pakatumpia puutarhatuotteita, vaikka elämä on mennyt kiireisemmäksi. Siinä riittää pohtimista, miksi on näin, Taulavuori summaa.

Kuluttajien pyrkimys luonnollisuuteen ja luonnonmukaisuuteen näkyy mahdollisimman käsittelemättömien ja pakkaamattomien puutarhatuotteiden arvostuksena. Lähes jokainen suomalainen ostaisi ainakin omenansa ja tomaattinsa pakkaamattomina irtomyynnistä. Perunatkin ostettaisiin pakkaamattomina. Hieman yli puolet (54 pros.) ostaisi ne multaisina, viidennes (21 pros.) pestyinä.

- Kuluttajat haluavat itse valita ja vaikuttaa siihen, mitä he ostavat. Jos tuotteet pakataan ja kääritään ja annostellaan jonkin kokoisiksi, kuluttaja tuntee ettei hän ole enää päätöksiä tekemässä, vaan joku muu on päättänyt ne hänen puolestaan.

- Lisäksi kuluttaja ajattelee herkästi, että suojakaasuihin ja kelmuihin pakatut tuotteet ovat muualta tuotuja ja kotimaassa viljellyt myydään irtotuotteina, Taulavuori totesi.

Taloustutkimus haastatteli kesäkuussa runsasta tuhatta 15-74-vuotiasta suomalaista kuluttajaa, joilta kysyttiin mm. millaisina he halusivat puutarhatuotteensa.

(MTV3-STT-HELI SINKKONEN)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja