Mainos

Irakissa itsemurhaisku voimalaitokseen – ainakin 19 kuoli

Irakissa voimalaitokseen tehdyssä itsemurhaiskussa on kuollut ainakin 19 ihmistä, kertovat maan viranomaiset.

Kolme itsemurhapommittajaa hyökkäsi voimalaitokseen tappaen laitoksen 12 irakilaista työntekijää ja neljä iranilaista teknikkoa.  

Vartijat tappoivat yhden itsemurhapommittajista ennen kuin tämä ehti räjäyttää pommiliivinsä. Kaksi muuta hyökkääjää räjäyttivät itsensä, kun vartijat piirittivät heidät.  

Viranomaisten mukaan asein ja pommiliivein varustautuneet hyökkääjät ovat kohdistaneet yön ja aamun aikana iskuja useisiin Kirkukissa sijaitseviin valtion rakennuksiin. Iskuja on tehty voimalaitoksen lisäksi muun muassa poliisiasemalle.

Viranomaisten mukaan poliisiasemalle hyökänneistä itsemurhapommittajista yksi ammuttiin ennen kuin hän räjäytti pommiliivinsä. Kolme muuta hyökkääjää ehtivät räjäyttää itsensä. Useita hyökkäyksiä on kohdistettu myös kaupungin eteläosaan.  

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan äärijärjestö Isis on ilmoittautunut iskujen tekijäksi. Alueen poliisipäällikkö on kertonut Al-Sumaria -sanomalehdelle tilanteen olevan hallinnassa, kertoo BBC. Kirkukin kaupungissa on toistaiseksi voimassa ulkonaliikkumiskielto.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.